İnsanların neden maddiyat söz konusu olduğunda değişime uğradığı konusunda bir fikriniz var mı? Neden çıkarlar bittiğinde tam tersine döndüğü konusunda herhangi bir fikri olan???

Yok yani, benim de olmadığından size yazıyorum ki; belki bir fikri olanınız vardır da, beni bu konuda aydınlatabilir. Belki de fikir bile değil, kesin bileniniz vardır ve bu konu hakkında benim engin sorularımı cevaplayabilir.

Meselâ ben hiçbir zaman anlayamamışımdır, insanların (tabi bir kısmının) maddi çıkarlar ya da kendi çıkarları doğrultusundaki olaylar söz konusu olduğunda nasıl değişime uğradıklarını... En basit bir örnek veriyorum; meselâ kardeşiz ya, yok yani öyle hepimiz kardeşiz meselesini demiyorum, aynı anne ve babadan olan kardeşlerden söz ediyorum. Her şey mükemmeldir hani, anne baba evinde her şey harikadır. Abi en iyi abidir, abla en iyi abladır, kardeş en mükemmel kardeştir. Anne baba göçer gider zamanı gelince ve bir miras kalır ortada. E paylaşılacak tabi. Herkese eşit alacak sözde ama mutlaka bir yer daha iyidir ve diğer yerler mutlaka oradan daha kötüdür, yani bu hep böyledir. İyi olan yer kime çıkarsa, o kötü olur hani. Ya da en az malı sen almışsındır ama en az malı alsan da bir diğerinin gözü kalır ya onda. Sonra aynı anne babadan olan, canınız kanınız insanla kanlı bıçaklı düşman haline gelirsiniz. Ne yapsanız suçlusunuzdur. Zaten hep anne ve babanızın kayırdığı da siz olmuşsunuzdur gibi bir sürü şey. Yani daha birçok şey de işte, temeli bundan ibaret. Siz benim ne demek istediğimi zaten anlıyorsunuz. Bazen diyorum ki, iyi ki sadece iki kardeşiz de, iyi ki ikimiz de birbirimize daha çok kalsın diye çabalayıp duracak karakterdeyiz de, böyle şeylerle uğraşmak zorunda kalmıyoruz. Ama mutlaka birileriniz de böyle bir olay yaşanmıştır. Yani bizim kan bağımız olan ama asla can bağımız olmayan insanlarda bolca mevcut olan bir olay ve benim bir türlü anlam veremediğim ve neresinden tutsam, hiçbir mantıklı açıklama bulamadığım bir olay olduğu için, sizinle de paylaşmak istedim.

E o zaman asıl konuyu anlatabildiğime göre, bilen ya da fikri olanlar varsa yanıt bekliyorum mutlaka.

Sizlere bolca maviyle, gökyüzünün en güzel tebessümüyle mutlu günler dilerken, birilerinin çıkar gözeten yerlerine sevgiyle yazımı sonlandırıyorum.

Çıkar gözetmeden sevenlere, her daim sevgiyle...

                                                                       Emine ÖZEL SUMMAK