KAHİN BABA VANGA 2018 için iki kehanette bulundu. Daha önce 11 eylül saldırısı ve İŞİD için bulunduğu tahminlerin gerçek çıkması ile ünlendi. Şimdi içinde bulunduğumuz yıl içinde Çin’in ABD’yi her anlamda geri bırakacağını ve Venüs gezegeninde yeni bir enerji formunun bulunacağını öngördü. Bakalım bu tahminleri gerçekleşecek mi ? Kahin BABA VANGA ile karşılaşırsak CHP’nin önümüzdeki yıllarda hangi konumda olacağını sorma imkanımız olurdu. Kahinimiz yıllar sonrayı öngörebiliyor ama ne yazık ki gözleri kör olduğu için önünü dahi göremiyor. Tıpkı CHP’nin şu anki lideri gibi ? 

Aslında bazı şeyleri bilmek için kahin olmak gerekmiyor. Biraz düşününce yada daha önceki seçimler baz alındığında CHP’nin niçin kaybettiğinin resmî çıkar ortaya. Her şeyden evvel CHP’nin bir seçenek olması için    Pratiğine alması gereken hususlar var. Şöyle ki;

1) CHP Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir an önce yollarını ayırmalıdır bu madde diğer maddelerin gelişimi için şarttır

2) CHP,  toplumun damarlarına nüfuz ettirilmiş din karşıtıymış gibi söylemleri, toplumun en alt tabakasına kadar derinlemesine YALAN olduğunu kanıtlayarak anlatmalıdır. 

3) CHP eğitim, ekonomi, sağlık, adalet noktalarında hükümetin uyguladığı politikaların sağlıklı olmadığını gündem belirleyecek şekilde gerekirse mizahı kullanarak anlatmalıdır. 

4) Dış politikadaki savruk, günlük, gün geçtikçe itibar kaybetme ile sonuçlanan politikaların yanlışlığı anlatılmalı, haftalık salı grup konuşmalarla yetinilen yanlışlıktan dönülmelidir. CHP, iktidarın yanlışlarını anlatan mekanizmaların, sadece gelen şutlara  hamle yapma değil, yeri geldikçe çok sert şutlar atmasını temin etmelidir.

5) CHP deki kafası kesik tavuk görüntüsü ortadan kaldırılmalı, CHP adına konuşan milletvekillerinin üsluplarına dikkat etmesi sağlanmalı yazar ve çizerlerin CHPye oy verme potansiyeli olan veya olmayan  kişilere yönelik alçaltıcı söylemlerle arasına mesafe koymalıdır

6) CHP’nin iktidarın icraatlarını baz alarak yaptığı eleştirilerin halkta karşılığını bulmak istiyorsa eleştirdiği uygulamanın alternatifini sunmayı öğrenmelidir.

7) CHP oy alma potansiyelini arttırmak için daha önce sağ partilerde görev almış adaylarla bu işi kotaracağı hayalinden kurtulmalıdır. CHP ilkeler partisi olma özelliğini arttırmalı sosyal demokrat yapıyla teşkilatlara yeni bir ruh kazandırmalıdır. 

8) Halk arasında CHP için yerleşik kanı haline gelen; bunlar iktidara gelirse herşeyi mahvederler, bunlar devletin kazanımlarını hortumlamak için uğraşıyorlar gibi maruz kaldığı eleştirileri boşa çıkarmalıdır. Bu söylemleri ciddiye almalı ve hakikaten partiyi güçsüz kılan bu kan emicilerden kurtulmanın yollarını bulmalıdır. 

9) CHP kıyıya sıkışmış elinde viski bardağı ile vatan için kaygılanların değil işçi ve emekçinin, ezilenlerin partisi olduğunu kanıtlamalıdır. CHP çağdaşlığını üretenlerin emeğine sahip çıkarak kanıtlamalıdır. 

10) CHP toplumun her tabakasında baş gösteren adaletsizlikleri amasız fakatsız kişi ayırt etmeden sahip çıkmanın erdemliliğini göstermelidir. Kadınların ve çocukların uğradığı rezilliklerin ortadan kaldırılmasında iktidari sert şekilde tutum almaya zorlamalıdır. Seçenek olmak için görünür olmak istiyorsa her ilde farkındalık çalışmaları yapmayı öğrenmelidir.

11) CHP şu haliyle devam ederse 2019 seçimini kaybettiğini bugünden masaya yatırmalıdır. Aynı özelliklerle farklı sonuç bekleme mantıksızlığından kurtulmalı her gün artan etkili mekanizmalarla iktidarı sıkıştıracak yapıya kavuşturmalı gençliğin gücüne sahip çıkmalıdır.

12) Maddeleri çoğaltmak mümkün. 12 implantı halkı daha iyi çiğnemek nedeniyle dişi için isteyen iktidara alternatif olarak CHP 12 implantı beynine yapmalıdır. Kahin BABA VANGA önünü göremiyor ama öngörüde bulunuyor. Kılıçdaroğlu ne önünü görüyor ne ÖNGÖRÜYOR! 

GÜNE DAMLAYAN

üniversite ziyaretlerinden birinde sol görüşlü bir öğrenci demirel’i sıkıstırmaya calisir:

- türkiye'de yapilan her türlü işi sahiplenmek gibi bir adetiniz var…
- sen nerde oturuyorsun?
- niye ki? kadiköyde!
- hah işte buraya her gün gelmek için üstünden geçtiğin köprü var ya
- ee evet
- onu işte ben yaptim!