Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, ilçenin ihtiyaç ve sorunları ile devam eden kamu yatırımlarını yerinde görmek ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Çelikhan ilçesine gitti.

Çelikhan ilçesinde Kaymakam Ömer Dağdeviren, Belediye Başkanı Mustafa Bulut ve ilçenin yöneticileri tarafından Çelikhan girişinde karşılanan Vali Mahmut Demirtaş, beraberindeki heyet ile birlikte ilk olarak modern bir mimari ile inşa edilmekte olan İlçe Jandarma Komutanlığı binasına geçerek çeşitli incelemelerde bulundu. Ardından Çelikhan ilçesinde alt kesim grubuna yönelik yapılması planlanan TOKİ konutlarının yapılacağı alanı gezerek incelemelerini sürdürdü.
TOKİ Konutlarının yapılacağı alandan dönerken, yol güzergâhında geçimini tütüncülükle yapan bir çiftçi ailenin yanında duran Vali Demirtaş, yörede önemli bir gelir kaynağı olan Çelikhan tütünün sulaması, dikimi ve hasadı ile ilgili konularda aileden ayrıntılı bilgi alarak, kendisinden herhangi bir taleplerinin olup olmadığını sordu.
Beraberindeki heyetle daha sonra ilçe merkezine geçen Vali Mahmut Demirtaş, geçtiğimiz Şubat ayında temeli atılan ve yapımı seri bir şekilde devam eden 16 derslikli Çelikhan İmam Hatip Lisesi ile 200 kişilik pansiyon binası inşaatını gezerek incelemelerde bulundu. Vali Demirtaş, burada yaptığı açıklamada; “İlimizdeki eğitim seviyesini üst noktalara taşımak ve ikili eğitimden, tekli eğitime geçmek için, öncelikle eğitimde fiziki problemleri bitirmenin gayreti içerisindeyiz. Eğitimde istenilen seviyeye ulaşmak için, şu anda ilimiz genelinde okullarımızın temelleri bir bir yükseliyor. Bunların birçoğu bitirilerek hizmete sunuldu. Bir kısmının ise inşaat çalışmaları devam ediyor. Devam eden eğitim yatırımlarının tamamen hizmete sunulması ile birlikte eğitimde özlenen tabloyu ve başarıyı yakalayacağımızı ve bunun Türkiye’ye örnek bir model olacağına inanıyorum”dedi.
Okul ve pansiyon binası inşaatının ardından tadilat çalışmaları devam eden 25 yataklı Çelikhan Devlet Hastanesine de geçerek incelemelerde bulunan Vali Mahmut Demirtaş, burada yürütülen çalışmalarla ilgili İlçe Kaymakamı ve Hastane Başhekiminden bilgi aldı.
İlçe merkezindeki incelemelerinin ardından Çelikhan esnafını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinleyen Vali Mahmut Demirtaş, Çelikhan Esnafı ve Çelikhanlılardan yoğun ilgi gördü. Daha sonra Çelikhan ilçe merkezine 3 km uzaktaki Çat Barajına giderek, Yüzen Adalarda incelemelerde bulunan Vali Demirtaş, “İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve uygulama aşamasına geçen Çat Barajı Rekreasyon Alanı Projesi ile Çelikhan Kaymakamlığınca inşa edilerek iç tefrişatı yapılan örnek Dağ Evini inceledi. 
Editör: Adıyaman Haber