Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine yönelik başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı'da havan saldırısında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mesut Çelik'in babası Abubekir Çelik,  "Ülkemizi tehdit eden bölücü terör örgütünü lanetliyorum. Cihan gelse de bu al bayrağımızı kimse indiremeyecek ve ülkemizi bölemeyecekler."dedi.

Barış Pınarı Harekatı operasyonunda oğlunun vatan için şehit olduğunu belirten Abubekir Çelik, "Şehit ailesi olarak askerlerimizin Barış Pınarı Harekatı operasyonunda başarılı olup yuvalarına sağ salim dönmelerini dileriz. Bizim devletimize güvenimiz tamdır ve operasyonu destekliyoruz. Ülkemizi tehdit eden bölücü terör örgütünü lanetliyorum. Cihan gelse de bu al bayrağımızı kimse indiremeyecek ve Ülkemizi bölemeyecekler, ezanlarımızı susturamayacaklar, al bayrağımızı indiremeyecekler. Barış Pınarı Harekatı operasyonunda oğlum vatan için şehit oldu. Gerekirse üç tane oğlum daha var vatan için hepimiz canımızı feda etmeye hazırız. Kanımızın son damlasına kadar savaşırız. Bu ülke bizimdir bu ülkeyi hiçbir terör örgütlerine ve terör mensuplarına teslim etmeyeceğiz."şeklinde konuştu.

-"ŞEHİT OĞLUM ÖLMEDEN BİR GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜM"

En sonra şehit olmadan bir gün önce konuştuklarını anlatan baba Abubekir Çelik, 'Baba biz operasyona gideceğiz hakkını helal et, anneme de iyi bakın, annemi sakın üzmeyin. Allah kısmet ederse dönersem görüşürüz' diyerek telefonu kapattığını ifade etti.

Baba Çelik, şöyle devam etti:

"Benim oğlum uzman çavuş olmadan önce askerliğini, milletini, vatanını ve bayrağını seven bir insandır. Keşke bende oğlum gibi asker olsam vatanım için savaşsam bu vatan için kan düksem, kanım aksa şehit olsam derdim. Uzman çavuşluk nasip oldu kazandı gitti. Vatan için savaştı ve vatan için şehit oldu. Biz bununla gurur duyuyoruz, akrabalarım, eş, dost herkes Mesut’u çok sever, Allah gani geni rahmet eylesin sınırda savaşan askerlerimize de Allah yar ve yardımcısı olsun. Bu vatan bizimdir bize kalacaktır." dedi.  

Kürtçe ağıtlar yakan anne Hanım Çelik ise oğlunun vatan için şehit odlunu söyledi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha