Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde bulunan Cumhuriyet ilk ve ortaokulunun bulunduğu binanın boşaltılması ve öğrencilerin mevcut okula 6 km uzaklıkta olan TOKİ ortaokuluna taşınmasından dolayı yaşanan mağduriyetlere ve velilerin taleplerine ilişkin verdiği yazılı soru önergesiyle konuyu TBMM’ye taşıyan CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, vatandaşların tedirginliğini dile getirerek, önümüzdeki süreçte konuya ilişkin bakanlık tarafından yapılacakları sordu.

-"VATANDAŞ YETERİNCE BİLGİLENDİRİLMEMİŞTİR"

Tutdere açıklamasında, Adıyaman ili, Çelikhan ilçesinde bulunan Cumhuriyet ilk ve ortaokulunun bulunduğu binanın boşaltılması ve öğrencilerin mevcut okula 6 km uzaklıkta olan TOKİ ortaokuluna taşınmasından dolayı bir takım mağduriyetler yaşandığını belirterek, "Öğrenci velileri yaptıkları basın açıklamasında İlçe Milli Eğitim Müdürü ve kaymakamla görüştüklerini ancak ilgili makamlar tarafından kendilerine tatmin edici herhangi bir açıklama yapılmadığını, taleplerinin ciddiye dahi alınmadığını belirtmişlerdir."dedi.

Zorlu kış şartlarında veliler, muhtar okul aile birliği başkanı bilgilendirilmeden, ilçenin coğrafi yapısı gözetilmeden mevcut yerden uzak ve insanları mağdur edecek bir okula taşınılmış olması başta öğrenciler olmak üzere veliler, öğretmenler ve idarecilerin mağduriyetlerine neden olduğunu vurgulayan Tutdere, "Bunun yanı sıra kamuoyu yeterince bilgilendirilmeden böyle bir kararın alınmış olması da vatandaşlar tarafından kabul edilemez bir durumdur.

-"EĞİTİM HAKKINDAN MAHRUM KALAN ÖĞRENCİLER VAR"

TOKİ yolunun uzak ve sorunlu olması olası bir kaza riskini de arttırmakta olup, bu durum da velilerin korku yaşamasına neden olmaktadır. Bazı yurttaşlarımız çocuklarını okula göndermemekte, öğrencilerimiz en temel haklarından olan Eğitim Hakkından faydalanamamaktadır. Öğrenci velileri Toki Okulu yerine mevcut okul binasına daha yakın olan bir başka okul binasında öğrencilerinin eğitime devam etmesini ve alınan bu boşaltma kararının gözden geçirilmesini istemektedirler."şeklinde ifade etti.

- MİLLİ EĞİTİM BAKAN’I SELÇUK'A SORULAR

-Milletvekili Tutdere Bakan Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

-Çelikhan ilçesi Cumhuriyet ilk ve ortaokulu binasında herhangi bir teknik inceleme yapılmış mıdır? Teknik inceleme neticesi hazırlanan bir inceleme raporu var mıdır?

-Cumhuriyet ilk ve ortaokulu binası hakkında verilmiş bir çürük raporu var mıdır?

-Okul binası hakkında depreme dayanıksız olduğuna ilişin bir tespit var mıdır? Böyle bir tespit var ise öncelikle güçlendirme çalışması mı yapılacaktır yoksa bina yıkılacak mıdır?

-Boşaltılan okul binası yıkıldığı takdirde yerine yeni bir okul binası yapılacak mıdır?

-Bütün bu çalışmaların devam edeceği süreçte öğrencilerin TOKİ Ortaokulu binasına değil de daha yakın olan İmam Hatip Lisesi binasına taşınmasına ilişkin yürütülen bir çalışma var mıdır?

       

Kaynak : PHA
Kaynak: pha