KOSGEP Adıyaman Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Çelikhan`da açılan kurs sonucunda 30 girişimciye sertifika verildi.

Çelikhan Cumhuriyet Orta Okulu konferans salonunda yapılan sertifika törennide konuşan KOSGEP Destek hizmetleri Adıyaman şube Müdürü Adnan Akyüz, Çelikhan`ın Türkiye ve Adıyaman  ortalamasının daha üzerinde girişimci olduğunu söyledi.
Türkiye ve Adıyaman ortalamasının %10 olduğunu kaydeden Akyüz,Çelikhan`da ise bu oranın %30 olduğunu söyledi.
Çelikhan`da sertifika alan her 3 girişimciden birinin KOSGEP desteği ile iş kurduğunu aktaran Akyüz,bu durumu gördükleri için Çelikhan`da yeni bir kurs açtıklarını söyledi.
Daha sonra söz alan KOSGEB Başkanlık Müşaviri Serhan Eker, KOSGEB destekleri ve girişimcilik kültüründen bahsederek AR-GE’nin KOBİ’ler üzerindeki önemine anlattı.
 
Eker, “Gerçekten iş kuracak insanların KOSGEB’den gerekli desteği aldıklarını düşünüyorum. Bir işletmenin kendini devam ettirebilmesi için iki şey vardır. Sürekli gelişip kar etmek. Bu büyüme işlemini sağlayan en önemli hususta inovasyon kelimesidir. Biz eğer bu yenilik sistemine uyum sağlayamaz isek maalesef Türkiye’de kurulanişletmelerin yüzde 70’ine yakını ilk beş yıl içinde batıyor. Bu ilk 5 yılda yüzde 70’in içine girme ihtimalimiz yüksek.Yenilikten kasıt sadece ürün yeniliği de değil. Yani yaptığımız pazarlama sisteminde bile yenilik yapsak yeterli. Ama bizim AR-GE kapsamında verdiğimiz destekler genelde ürünlere yönelik. Eğer bu yenilik tarzında ürünleriniz varsa KOSGEB destekliyor” dedi.
 
Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren ise öğrencilik yıllarından örnekler vererek başladığı konuşmasında, Çelikhan`ın yeni iş alanlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.
Önümüzdeki yıl açılacak olan Çelikhan - Malatya yolu ile ilgili olarak Çelikhanlı esnafların buna bir hazırlık yapması gerektiğini kaydeden Kaymakam Dağdeviren, İlçe esnafının 10 yıllık süreci görebilmesinin önemli olduğunu belirtti.
Çelikhan’da yapılan bütün inşaatların betonunun Sürgü ve Gölbaşı’ndan geldiğini kaydeden Dağdeviren, İlçe potansiyelinin bunu kaldıracak düzeyde olduğunu, Yeni yol ile birlikte Malatya’ya da hitap edeceğini söyledi

Yapılan konuşmaların ardından 30 kursiyere sertifika verildi. Kursiyerler KOSGEP`ten destek

Editör: Adıyaman Haber