Adıyaman’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynuyor.

DSİ 20. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Çiçekdağ Başkanlığında Adıyaman 203. Şube Müdürü M.Emin Ertürk, Barajlar ve HES Şube Müdürü Abdulkadir Şahin, Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürü Mithat Töken ile teknik personellerden oluşan heyet Koçali Barajı inşaatı kapsamında kaya ocağı yolu kamulaştırma çalışmaları ile ilgili bölgedeki muhtarlar ve vatandaşlar ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda kamulaştırma sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Ön yüz beton kaplama kaya dolgu tipinde inşa edilen Koçali Barajının yüksekliği 118 metre olup, projede dolusavak imalatları tamamlanmış, derivasyon tüneli ile Bulam tünelinde çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kaya dolgu imalat çalışmaları önümüzdeki yılda tamamlanmasının planladığı belirtildi.

DSİ'den yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Koçali Barajının tamamlanması ile depolanacak su ile 180.119 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacaktır. Proje tamamlandığında 2017 birim fiyatları ile dekar başına 500 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 90.000.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Projenin bitiş tarihi 26/10/2019 olup, toplam maliyeti: 108.724.018,09 TL dir ( 2017 yılı birim fiyatları ile )"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha