İlçe halkının içme suyuna kavuşması için saniyede 16-17 litre ve 10 yıllık bir çalışmadan sonra Çelikhan Belediyesi tarafından 2017 yılında yapılan ihalenin ardından vatandaşlar içme suyuna kavuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Bulut, açılışta yaptığı konuşmasında, altyapı çalışmaları ile birlikte ilçede  bu yıl doğalgaz, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarının üç koldan devam ettiğini söyledi.

10 yıllık bu süre içerisinde 2017 yılında ihalesi yapılan Karmukuk İçme Suyunu ana depoya aktarılarak vatandaşların içme suyu sorununu gidermiş olduklarını ifade eden Bulut, "Bu projede emeği geçen İller Bankası Bölge Müdürü Beyhan İnce, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Yakup Taş, Halil İbrahim Fırat ve İlçe Kaymakamı Necdet Uçar’a teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Bulut'un ardında İller Bankası Bölge Müdürü Beyhan İnce ve İlçe Kaymakamı Necdet Uçar, birer konuşma yaptı. Açılış töreninde İlçe Müftüsü Osman Düger, tarafından yapılan dua ile Karmukuk İçme Suyunun açılışı törenle yapıldı.

Törene, İller Bankası Bölge Müdürü Beyhan İnce, İlçe Kaymakamı Necdet Uçar, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, , İlçe Jandarma Komutanı Emrah Dağlı, İlçe Emniyet Amiri Hacı Bayram Arpacı, İlçe Müftüsü Osman Düğer, ESOB Başkanı Hüseyin Koç, Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha