Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde birkaç gönül dostu, doğa sever insanın emsalsiz örnek davranışı herkesin yüreğine su serpti.

Bir zamanlar her yıl yaz mevsiminde hayvancılıkla uğraşan yaylacıların vazgeçilmez mekânlarından biriydi Mağsur Yaylası… Toplam 2.510 metre yüksekliği ile Toros Dağları içerisinde en yüksek dağ olan Akdağ’ın kuzeybatısındaki Mahsur Yaylası, her yıl yaz aylarında onlarca ailenin konakladığı gayet güzel bir doğa harikasıydı.

Koyunların ve kuzuların meleştiği, kuşların cıvıltı sesleriyle her gün çok sayıda insanın akın ettiği bu yaylanın buz gibi akan suyu, yıllardır nedense hep boşa akıyordu. İşte bu su, insanlar ve hayvanlar tarafından istifade edilmesi gayesiyle 2 km uzaklıktan büyük zahmetlerle ilçeye yakın “Pay meşe” mevkiine getirildi. Özellikle bu iş için el ele veren Mehmet Sevgi, Mustafa Sevgi, Abuzer Elmas, Mustafa Avcı, Halil Sevgi ve Hamza Avcı başta olmak üzere birkaç gönül insanının desteği ile günlerce büyük uğraş sonrasında 32’lik borularla yer altında dağ, taş demeden döşenen boru sistemi ile “Pay meşe” mevkiine getirilmesi ilçe halkının büyük takdirini topladı. Suyun getirildiği çeşmenin önüne ise sacdan göletler yapılmasını da doğaseverlilik ve hayırseverlilik adına son derece örnek teşkil eden bir hizmet olarak algılamak mümkün.

İşte, doğa dostu insanların gerçekleştirdiği bu örnek hizmetin gelecek nesillere emsal olarak aktarımı son derece manidar olacaktır. Hatta bu olayın ders kitaplarında yer alacak kadar bir öneme sahip olması hepimizin ortak düşüncesidir.

Haber: Abdulkerim SONKAYA

Editör: Adıyaman Haber