CHP İlçe kongresine Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, İl Başkanı Deniz Çakmak, Gazeteci-Yazar Fatma Ulubey, divan kurulu üyeleri ve parti üyeleri katıldı.

Seçim kongrenin ardından bir konuşmaya yapan Kamber Sucu, “Beni 4. kez ilçe başkanı seçilen tüm delege arkadaşlarıma ve olağan kongremizde bizi yalnız bırakmayan değerli Milletvekilimiz Sayın Abdurrahman Tutdere ve değerli halkıma teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman insan merkezli siyaset yapmıştır. Bizlerde bu anlayış içesinde yola çıkıp her zaman çalışıp ve çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Tutdere sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

"Yol arkadaşlarımızla birlikte Çelikhan İlçe Kongremizi gerçekleştirdik. İlçe Başkanlığına tekrar Seçilen Kamber Sucu’yu, Yönetim Kurulu Üyelerini ve İl Kongresi Delegelerini tebrik ediyor, ilimize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

-TUTDERE’DEN ÇELİKHAN İLÇE KONGRESİNDE BİRLEŞTİRİCİ MESAJLAR

Adıyaman’da ilçe kongreleriyle kurultay sürecini başlatan CHP’de Çelikhan ilçe başkanlığına mevcut başkan Kamber Sucu yeniden seçildi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, İl Başkanı Deniz Çakmak, kadın ve gençlik örgütleri, eski il başkanları ve partililerin katıldığı kongrede birleştirici mesajlar verildi. 

Tutdere’nin kongrelerin parti geleneklerinde birlik ve beraberliğin vesilesi olduğunu belirterek başladığı konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

- "KARŞIMIZDA 8 MİLYON İŞSİZ YARATAN BİR İKTİDAR VAR"

Milletvekili Tutdere, "Türkiye'nin genel siyasetine baktığımda karşımızda 8 milyon işsiz yaratan, haksızlıkları ve hukuksuzlukları ayyuka çıkmış, ekonomik anlamda vatandaşlarını mağdur eden, vatandaşların güvenini kaybeden,  kendi içinde bir takım sancılar çeken ve yeni partiler doğuran bir iktidarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla son dönemlerde yapılan anketlere baktığımızda karşımızda hızla eriyen bir iktidar var. İktidarın pozisyonu bu. Peki Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz neler yapacağız?."ifadelerini kullandı.

-"ÜLKENİN GÜNDEMİNİ CHP BELİRLİYOR"

 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, parti grubunun ve MYK'nın çok ciddi çalışmalara imza attığını vurgulayan Tutdere, şunları kaydetti:

"Artık ülkenin gündemini Cumhuriyet Halk Partisi belirliyor. Bizlerde partimizin bu genel politikaları doğrultusunda Adıyaman’da ve bölgede çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. Artık bir ezberi kafamızdan çıkarmamız lazım. Türkiye’de de CHP Eski CHP değil, Adıyaman’da da. Özellikle 31 Mart seçimlerinden sonra yeni bir siyaset, yeni bir çalışma anlayışı, yeni bir dayanışma ruhu devreye girmiştir. Türkiye’de siyasetin kodları değişmiştir. Artık demokrasiden yana olan bütün güçler, birlik beraberlik içerisinde omuz omuza vererek  Türkiye’de yok edilen demokrasi iklimini tekrar getirmek için birlikte bir yolculuğa çıkmışlardır. 

-"TEK ADAM REJİMİ DAYANIŞMAYI ZORUNLU KILMIŞTIR"

Ülkenin içinde bulunduğu, AKP iktidarının getirmiş olduğu başkanlık sistemi denilen tek adam rejiminin sahada herkesle dayanışmayı zorunlu hale getirmiştir. Bizler de bu nedenle Adıyaman’da ve Türkiye’de parti olarak kendi yol arkadaşlarımızla ve birlikte mücadele ettiğimiz diğer farklı siyasi oluşumlarla ülkenin birlik ve beraberliğini korumak, demokratik bir hukuk devletinin yeniden tesisini sağlayabilmek adına sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bundan sonra da sürdürmek zorundayız. 

CHP Grubumuz parlamentoda çok büyük özveriyle ve gayretle mücadele ediyor. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan bütçe görüşmelerinde partimiz çiftçinin, köylünün, yoksulun, emekçinin, ezilenin kısacası mağdur edilen herkesin sesi oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde görüyoruz ki Cumhuriyet Halk Partimizin izlediği bu politika anlayışı sadece kendi tabanımızda değil, farklı tüm kesimlerce de sempatiyle karşılanıyor ve takdir ediliyor."  

- "SEÇİLDİĞİMİZ GÜNDEN BERİHERKESİN SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Milletvekili Tutdere, 24 Haziran 2018 tarihinde milletvekili seçildiği günden bu yana Adıyaman’da ki herkesin sesi olmaya çalıştığına değinerek, şöyle devam etti:

"İl ve İlçe örgütlerimize birlikte ciddi bir çaba gösteriyoruz. Parlamentoda, parlamento tarihinde görülmemiş şekilde herkesin sesini duyuruyor, hakkını hukukunu savunuyoruz. Adıyaman’ın temel sorunlarının çözümü konusunda ciddi bir gayret gösteriyoruz. Bunun halk nezdinde karşılık bulduğunu da sevinerek görüyoruz. Burada örgütlerimizin, yol arkadaşlarımızın, sizlerin büyük bir desteği ve katkısı var. Adıyaman’a verilen sözleri bir bir muhataplarına hatırlatıyor ve çalışmaları yakından takip ediyoruz.

Partimizin birleştirici ve çoğulcu politikaları doğrultusunda hangi görüşe, hangi ideolojiye mensup olursa olsun her şeyden önce Adıyaman ve Adıyamanlı diyor, çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi artık Adıyaman’da da vatandaşın derdine derman olan, sorunlarına kulak veren bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Cumhuriyet Halk Partisi Gerger’de de var Gölbaş’nda da var. Samsat’ta da var Çelikhan’da da var. Hiç endişelenmeyin, umutsuzluğa kapılmayın. Böyle birlik beraberlik içerisinde olursak partimiz Adıyaman’da milletvekili sayısını da arttıracaktır."

-CHP BAYRAĞI PINARBAŞI BELEDİYESİNDE DALGALANIYOR

Bugün Çelikhan’da büyük bir heyecan içerisinde olduklarını belirten Tutdere, "Biz daha önce burada kongre yaptığımızda belediye başkanımız yoktu. Bugün belediye başkanımız var. Milletvekilimiz yoktu, bugün milletvekilimiz var. Dolayısıyla yakın hedefte inşallah Çelikhan merkezini de kazanacağız ve hak ettiği hizmetlerle buluşturacağız.

Bugün CHP bayrağı Pınarbaşı Belediyesinde dalgalanıyor. Arkadaşlarımız büyük bir gayetle ve çabayla yerelde çalışmalar yapıyorlar. Halkın yüzü Cumhuriyet Halk Partimize dönük. 31 Mart yerel seçimlerinde farklı bölgelerimizde aldığımız belediyelerde halka hizmet ediyoruz. Uzun bir süreden sonra Gölbaşı Belediyesini kazandık. Artık CHP Adıyaman’ın her yerinde var. Şu anda ciddi bir taban, ciddi bir çalışma var. Önümüzdeki süreçte birlik olalım, tek yumruk olalım, kenetlenelim ve halkın iktidarına hep beraber yürüyelim." 

-"İKTİDARIN TÜTÜNE İLİŞKİN HİÇ BİR ÇABASI YOK"

İktidarın Çelikhan’ın en temel sorunu olan sarmalık tütüne ilişkin hiçbir çabası olmadığını vurgulayan Tutdere, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Geçmişten bu yana sizlerle birlikte bu konu için çok mücadeleler verdik. Bugün yine parlamentoda sürekli tütün meselesinin gündeme getiriyor ve sorunun özümü için çaba gösteriyoruz. Adıyaman’ın ve Çelikhan’ın bu temel sorununu Türkiye’nin gündemine taşıyoruz. 

İktidarın bu konuda atacak hiçbir adımı kalmadı. Bir yasal değişiklik yaptılar, gerisini getirmiyorlar. Neden? çünkü iktidarın tarım politikası da yanlış tütün politikası da yanlış. Bu iktidar tütünde tamamen dışa teslim olan, ithalata dayalı bir siyasetin temsilcisi. Dolayısıyla bu iktidarın yerelde esnafı, köylüyü çiftçiyi ön plana çıkartacak, bunların zenginleşmesini sağlayacak bir politikayı yapmasını kendilerinden beklemek artık doğru değil. Bunlar tütün konusunda tamamen büyük sigara şirketlerine ve sigara baronlarına teslim olmuş durumdalar. Bunlar ne yapıyorlar? Sigaradan biz vergimizi alalım, kasamıza para girsin yeter diyorlar. Tütün üreticisi, çiftçi aç mı kalır, işsiz mi kalır hiç umurlarında değil. Dolayısıyla bu sorunu çözecek olan da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bakınız biz şu anda CHP olarak parti programını yazıyoruz. CHP’nin Tarım Komisyonunda katıldığımız görüşmeler neticesinde önümüzdeki süreçte sarmalık tütün meselesi partinin programına girecek. Partimizin programına tütünün yerleşmiş olması bu bölgenin sesinin duyulmuş olması demektir. İnşallah tütün sorununu kökten çözeceğiz."

-DAYANIŞMA VE BİRLİKTELİK RUHUYLA PARTİMİZİ DAHA İLERİLERE TAŞIYACAĞIZ"

Tutdere, dayanışma, birlik ve beraberliğin gerçekten çok önemli olduğunu belirterek, "Bu nedenle 31 Mart'tan sonraki siyasi iklime uygun olarak yeni bir dayanışma ruhuyla hep birlikte çalışacağız ve Adıyaman’da da Cumhuriyet Halk Partisini iktidar yapacağız. Pınarbaşı Belediye Başkanımızı ve örgütlerimizi tebrik ediyorum. Uzun bir süreden sonra Pınarbaşı’nda belediyeyi kazandık. Bunlar çok önemli kazanımlardır. Şu anda Belediye Başkanımızla birlikte halkın bu zaman kadar karşılanmayan temel sorunlarının karşılanması noktasında büyükşehir belediyelerimizle ve kardeş belediyelerimizle istişare halindeyiz.

İnşallah karlar bu sokaklardan kalktığında soysal belediyeciliğin nasıl hizmet ettiğini hep birlikte göreceğiz. Pınarbaşı’nı inanç merkezi haline getireceğiz. Bütün mahallelerimiz en güzel kamu hizmetleriyle buluşacak. Ayrıca Çelikhan’ın ayrı bir özelliği var. 24 Haziranda oylarımızı 4,5 puan arttırmış durumdayız. İnsanlar partimizin gidişatından memnun. Doğru yoldayız. Dayanışma içinde olacağız ve partimizi hep birlikte Adıyaman’da hak ettiği yere taşıyacağız. 

Hedefimiz İl Merkezimizde ve tüm ilçelerimizde dayanışma ve birlik beraberlik içerisinde, yoldaşlık ruhuyla, bütün kesimleri kucaklayacak adaylarla ve listelerle seçime giderek, partimizi iç çekişmelerden uzak tutarak ve  gerçekten iktidar hedefine odaklanan, çalışmak isteyen ve gayret eden yol arkadaşlarımızla partimizi daha ilerilere taşımak olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Çelikhan ilçe kongremizin Çelikhan’a, ilimize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha