Çelikhan ilçesinde heyelan nedeniyle kapanan Çelikhan- Malatya karayolunda 5 gündür ulaşım sağlanamıyor.
5 gün önce Çelikhan- Malatya karayolunun 3'üncü kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapanırken, vatandaşlar yolun trafiğe açılmasını istiyor.
Meydana gelen heyalan nedeniyle Çelikhan- Malatya karayolu trafiğe kapanırken,  geçişler ise tali yoldan sağlanıyor.
Konu hakkında açıklamada bulunan vatandaşlar, “Çelikhan-Malatya karayolunun 5 gündür heyelan yüzünden kapalı durumda. Tali yollardan binbir zorlukla heyelan bölgesinde çıkıp Malatya’ya gitmeye çalışıyoruz. 5 gündür karayollarının hiçbir şekilde çalışma yapmaması ve acaba karayolları tatilde mi soru işaretlerini akla getiriyor. Bizim bildiğimiz böyle durumlarda yollarda heyelan meydana geldi mi peşinde çalışmalar yapılıp, yol trafiğe açılır. Ama Çelikhan’a gelince üzerinden 5 gün geçmesine rağmen bir seritle yol trafiğe kapatılmış, başkada hiçbir çalışma yapılmamış” dediler.

Yollarının en kısa zamanda tekrardan eskisi gibi düzeltilmesi ve yoldaki kaya parçalarının temizlenmesini isteyen Çelikhan Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Nedim Ökmen,"Yaklaşık 5, 6 gündür bu yolumuz bu halde olmasına rağmen, karayolların hiçbir yetkilisi ne buraya uğrayıp, ne de herhangi bir çalışma başlatılmış? Bu konuda çok sıkıntılıyız. Bulunmuş olduğunuz bu bölgenin mahalle muhtarı olarak önümüzde de bayram olması sebebiyle Çelikhan, Adıyaman ve Malatya yolunda uzun araçların geçmesi ve yolun heyelandan dolayı kapanması sıkıntılara yol açıyor. Ama buna rağmen karayolların bir yetkilisi gelip bu yolu temizleyeceğiz yada yapacağız belli değil. Bu konuda araç sürücüleri ve vatandaşlar çok sıkıntılı, bu sıkıntıların gidermesi için karayolları yetkililerini göreve davet ediyoruz"
Sürücüler ise bayram üzeri yolun bir an önce bitirilmesini bekliyor.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha