Çelikhanlı Stk’lardan Vali Ve İl Başkanına Ziyaret

Suriye’ye yardım platformu ile adından sıkça söz ettiren Çelikhan sivil İnisiyatif gurubu, Müslüm Çakmak başkanlığında bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

İlk ziyaretlerini Adıyaman Valisine yapan heyet, Suriye’ye yaptıkları yardımlar hakkında Vali Mahmut Demirtaş’ı bilgilendirdiler.

Platform sözcüsü Abumüslüm Çakmak, Suriye’ye yaptıkları yardımlar hakkında Vali Mahmut Demirtaş’ı bilgilendi.

İlçedeki etkin sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek, oluşturdukları platform olarak SODES’e proje yaptıklarını ve projelerine destek talep ettiklerini belirten, platform sözcü yardımcısı Akif Arduç, projenin sosyal aktivite içerikli ve kültürel durumun artırılmasına yönelik olduğunu söyledi.

Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti başkanı İbrahim Aslan, ise Çelikhan’da sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesinin Adıyaman genelinde bir ilk olduğunu ve bu projenin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Vali Mahmut Demirtaş’a Çelikhan’dan gelen heyete destek verilmesini talep eden Aslan, her türlü desteği vereceklerini de kaydetti.

Cemiyet başkanı İbrahim Aslan, daha sonra Valilik proje birimi başkanı Vali yardımcısı Murat Süzen’den projeye destek vermesi talebinde bulundu.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Çelikhanlıların Suriye halkına gösterdiği hassasiyetin takdire şayan olduğunu belirterek, Sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Ziyaretten de duyduğu memnuniyeti ifade eden vali Demirtaş, proje ile ilgili olarak da eksiklerinin olmaması durumunda gerekli desteğin verileceğini belirtti.

İKA’dan Çelikhan’a önemli bir proje çıkardıklarını belirten Vali Demirtaş, Kayak merkezi projesi için de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Ak Parti İl Başkanı halil Fırat Ziyareti

Çelikhanlı Sivil Toplum Kuruluşları daha sonra Ak Parti il başkanı Halil İbrahim Fırat’ı makamında ziyaret etti.

SODES’e yaptıkları proje için İl başkanından destek talep eden STK temsilcileri, bu konuda hassasiyet beklediklerini ifade ettiler.

Ak Parti İl başkanı Halil İbrahim Fırat, Ak parti il teşkilatı olarak Çelikhan’dan gelen her projeye yakından ilgilendiklerini ve ilgilenmeye devam edeceklerini söyledi.

Çelikhan’a her zaman ayrı değer verdiklerini kaydeden Başkan Fırat, Vali Yardımcısı Murat Süzen’i arayarak, projeye gerekli hassasiyetin gösterilmesi talebinde bulundu.

Çelikhan’da ki STK’ların Suriye halkına gösterdikleri yardım örneğinin Türkiye’de model örnek olduğunu kaydeden Fırat, ilçe halkına teşekkürlerini iletti.

STK temsilcileri, Ak Parti İl başkanı Halil İbrahim Fırat’a yakın ilgi ve alakalarından teşekkür ettiler.

Anadolu Sağlık meslek Lisesi Müdürü hemşerimiz İmam Şimşek’e ziyaret

Çelikhan’daki Sivil toplum Kuruluşları daha sonra hemşerimiz, Anadolu Sağlık meslek Lisesi Müdürü hemşerimiz İmam Şimşek’i ziyaret ettiler.

Çelikhanlı eğitimcilerin Adıyaman ve başka şehirlerde yönetici olarak görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden memur Sen Çelikhan Temsilcisi Abdurrahman Üzümcü, Çelikhanlıların her yerde yönetici olmalarını görmek istediklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden, Okul Müdürü imam Şimşek Çelikhanlı öğrencilerin sağlık meslek liselerine yönlendirilmesini isteyen İmam Şimşek, Sağlık sektöründe ara eleman ihtiyacının fazla olduğunu ve Çelikhanlıların bu durumdan faydalanması gerektiğini söyledi.

2012 yılında 88 öğrencisinin mezun olduğunu ve sadece 2 öğrencinin boşta olduğunu belirten Okul Müdürü Şimşek, bu durumum her şeyi ortaya koyduğunu söyledi.

Ziyarette, Çelikhan Eğitim Kültür derneği Başkanı Abumüslüm Çakmak, Çelikhan eğitim kültür ve yardımlaşma derneği başkanı Akif Arduç, Engelliler derneği başkan yardımcısı Ramazan Yıldız, Memur Sen ilçe temsilcisi Abdurrahman Üzümcü, Balaban Eğitim Kültür derneği başkanı Hüseyin Günay, Merkez cami yaptırma derneği başkanı Abuzer Koç, Anadolu Platformu 2.bölge koordinatörü H.Mehmet Altındağ ve Gazetemiz Çelikhan temsilcisi Mustafa Aloğlu katıldı.

Haber: Mustafa Aloğlu

Editör: Adıyaman Haber