Dernek Başkanı Av. Mahmut İlker Şahin, yaptığı yazılı basın açıklamasında,1950'li yıllardan itibaren Çelikhan'ın bağlı olduğu Çelikhan Porga ve Koçali gibi köylerin mezrası iken yerli liderlerinin girişimleriyle önemli bir ilçe haline geldiğini anımsattı.

Ardından tütünüyle, canlanan ekonomisiyle, kurum ve kuruluşlarıyla kendine yetebilen bir ilçe haline geldiğini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Süregelen zaman içinde büyüyen ve gelişen Çelikhanımız maalesef bir kısım sebeplerin tesiri ile küçülmeye, daralmaya başlamıştır. Kurumların kapanması ile başlayan süreç tütünle ilgili olumsuz gelişmelerin yaşanmasıyla beraber ekonomik daralmaya dönüşmüş, esnafımız ciddi manada darboğaza girmiş ve Çelikhan göç vermeye başlamıştır. Bu durum başta ben olmak üzere işçisinden Tut Belediye reisine kadar hepimizi üzmekte ve düşündürmektedir. Biz de işte bu düşüncelerle yola çıkarak Çelikhan da en önemli geçim kaynağımız olan tütün konusunda bir girişimde bulunmaya karar verdik. Bu girişimimiz dernek kurmak babında olmuştur."

-"DERNEĞİ KURMUŞ BULUNUYORUZ"

Başkan Şahin, hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

"Öncelikle derneğimizin başta tütün üreticilerimiz olmak üzere en küçüğümüzden en büyüğümüze her birimize hayırlı olmasını Cenabı Allah'tan dilerim. Dernek olarak yapacağımız işlerin başında Çelikhan'lı tütün üreticilerimizin yaşamış olduğu bir kısım sorunlar üzerinde kafa yormak, bununla ilgili çözüm önerileri geliştirmek, bu çözüm önerileri hayata geçirmeye çalışmak ve bunun takipçisi olmaktır. Bütün Çelikhan halkının bizi yalnız bırakmayacağına olan inancımız tamdır. Bu sıkıntıların giderilmesi için derneğimiz adına çiftçilerimizin girişimlerde bulunarak halkımızın sıkıntı çektiği tütün sıkıntısını gidereceğiz."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha