İlçe merkezinde bu yıl mevsim normallerinin üzerinde özellikle sonbahar mevsiminde meydana gelen yağışlar dere taşkınlığına sebep oldu.

DSİ tarafından Kepir ve Bılkık mevkiindeki tarlaların sulanması için Çelikhan deresine beton duvarla set yerleştirdi ancak, taşkın nedeniyle beton setin çökmesine ve dere kenarındaki tarlaların zarar görmesine yol açtı.

Yağışlardan sonra bu manzarayı gören tarla sahipleri, DSİ yetkililerini gerekli çalışmaları yapması için çağrıda bulundu.

Tarla sahipleri, bu yıl yağan yağışlar dere yatağının 4 metreden fazla düşmesine yol açtığını belirterek,” Tarlalarımızı sel ve taşkın sularından korunması amacıyla dere kenarında dikilen kavak ve sögüt ağaçları devrilmiş durumda. Dere yatağı seviyesi  düştüğü için tütün mevsiminde tarlalarımıza su götürme şansımız bu şekilde mümkün görünmüyor. Bizlerin burada yapacağımız bireysel çalışmalarla burayı ıslah etmemiz ve arazilerimize su götürmemizde mümkün değil. Bu ayın sonlarına doğru tütün dikimine başlayacağız. Zaman daralmış durumda DSİ yetkililerinin bu duruma bir an evvel el atıp gerekli çalışmaları başlatmalarını istiyoruz”dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha