Çelikhan ilçesine gelişinde Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı ve beraberindeki heyeti Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Köy Muhtarları ve ilçe yöneticileri karşıladı.

 Vali Kalkancı, Çelikhan ilçe ziyareti kapsamında ilk olarak Çelikhan Kaymakamlığını ziyaret ederek, göreve yeni başlayan Kaymakam Abdullah Demirdağ’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 Kaymakamlık ziyareti sonrası Vali Kalkancı ve beraberindeki heyet, Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen köy ve mahalle muhtarlarıyla buluşma toplantısına katıldı. 

 Burada düzenlenen toplantıya Vali Nurullah Naci Kalkancı, Vali Yardımcısı Adem Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, İl Özel İdare Genel Sekreteri Av. Sami Işık, bazı kurum amirleri, İl Genel Meclis Üyeleri ile Çelikhan Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı. 

 Besni ilçesi hariç il merkezi de dahil olmak üzere diğer bütün ilçelerde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, toplantılar düzenlediklerini belirten Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Bu toplantılarla amacımız, muhtarlarımızın dile getirdiği sorun, sıkıntı ve talepleri birlikte istişare ederek bu sorunları çözüme kavuşturmaktır. Muhtarlarımızın dile getirdiği hususları Valilik olarak bizleri aşan noktalarda bunu ilgili yerlere iletiyoruz. Bugünde siz değerli Çelikhanlı muhtarlarımızın köyünde ve mahallesinde karşılaştığı sorun ve sıkıntıları dinleyeceğiz” dedi. 

 Toplantıda özellikle uyuşturucu ve terörle mücadelenin önemine değinen Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Güvenlik güçlerimiz uyuşturucu ve terörle mücadelede çok ciddi mesafeler aldı. Güvenlik güçlerimiz terör ve uyuşturucu ile mücadele konusunda elinden gelen her şeyi yapıyor. Ancak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi ve çocuklarımızı terör ve uyuşturucu müptelasında korumak için toplumun her kesimine ve özellikle de köy ve mahalle muhtarlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Uyuşturucu ailelerimizin, çocuklarımızın, milletimizin ve ülkemizin gelecekteki en büyük tehdit unsurudur. Adıyaman’ı terörle dize getiremeyenler gençlerimizi uyuşturucu bataklığına sokmaya çalışarak Adıyaman üzerinde ciddi bir oyun oynamaya çalışıyorlar ama buna müsaade etmeyeceğiz. Allah’ın izniyle hükümetimiz bu konuda terörle ve uyuşturucu ile mücadelede kesin kararlıdır. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde milletimizin de desteğiyle terör kelimesini artık ülkemizin gündeminden çıkarmış olacağız” dedi.

 Vali Kalkancı’nın konuşmanın ardından köy muhtarları, köyleriyle ilgili çeşitli sorun ve taleplerini dile getirirken, kurum amirleri de bu sorunları tek tek not alarak, sorunların çözümü noktasında gayret sarf edeceklerini dile getirdi.

 Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda Vali Nurullah Naci Kalkancı, köy muhtarlarının dile getirdiği talepleri tek tek not alarak, bu sorunları inceleyeceklerini ve imkânların el verdiği ölçüde sıkıntıları çözüme kavuşturacaklarını ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha