Çelikhan ilçesinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolları ulaşıma kapattı.

Dün akşam saatlerinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde 35 santimi bulan kar, yüksek kesimlerde bir metreyi aştı.

Çelikhan’ı beyaza bürüyen kar yağışı ulaşımda da aksaklıkların yaşanmasına neden oluyor.

İlçe merkezine bağlı 18 köy ve 7 mezra yolu ulaşıma kapalı olduğu aktaran İlçe Özel idare Müdürü Abdurrahman Ögüt, “Köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele ekibimiz yol açma çalışmalarına başladı” dedi.

Çelikhan – Malatya ve Çelikhan – Adıyaman karayollarının açık olduğunu aktaran ilçe Kaymakamı Adem Kaya ise “Yoğun kar yağışından dolayı Çelikhan – Adıyaman ve Çelikhan – Malatya karayolu yer yer ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Karayolları bölge müdürlüğü ekipleri çalışmalara başladı.  Yollarda oluşabilecek buzlanma ve kaygan zeminden dolayı araç sürücülerin yanlarına takoz ve zincir bulundurmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

Kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde Çelikhan – Adıyaman arasındaki elektrik hattında yaşanan aksamalar nedeniyle çalışmalara başlayan Akedaş ekipleri, 5 saat sonra ilçe merkezine elektrik vermeye başladı.

İlçe merkezinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri ana ve ara caddelerini kardan açmak için iş makineleri ile kar çalışmalarına başladı.

BHA

Editör: Adıyaman Haber