Merkezi Elazığ'ın Sivrice İlçesinde meydana gelen 6.8 şiddetinde yaşanan deprem nedeniyle Çelikhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hasar tespiti yapılmayan Cumhuriyet Ortaokulu velilerine gönderilen mesajda “Sayın velilerimiz okulumuzun tamamen boşaltılıp TOKİ’ye taşınması düşünülmektedir. Bu nedenle yarın saat 11:30 yani bugün okul aile birliği toplantısı yapılacaktır. Toplantıya tüm velilerimizin katılmasını önemle rica ediyoruz.” denildi.

-"ÇÜRÜK RAPORUNU GÖRMEK İSTİYORUZ"

Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Demirbağ, okul önünde toplanan öğrenci velileri adına bir açıklama yaptı.

Demirbağ, burada toplanmalarının nedeninin okul yönetiminden telefonlarına gelen mesaj olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Okula çürük raporu verildiğini ve hemen boşaltılması için karar alındığı mesajı geldi. Bizde velilerimizle beraber burada toplanmış bulunmaktayız. Eğer deprem nedeniyle okula çürük raporu verilmişse yetkililer neden bizden saklıyorlar. Bu raporu görmek istiyoruz. Eğer gerekçede böyle bir şey yoksa ve böyle basit bir şekilde sözlü bir karar ile okul kapatılıyorsa bizde öğrencilerimizi okula göndermeyeceğiz ve yetkililerden gereken bilgiyi istiyoruz. Okulumuz 2 sene önce Afad tarafından deprem testi yapılarak sağlam olduğu rapor verildiği halde depreme dayanıklı olan bir okulun herhangi bir resmi kurumu tarafından incelenmeden kendi yanında çürük raporu var diye okulu boşaltılmalarına inanamıyoruz. Eğer bu okul çürükse yetkililer gereken açıklamayı yapsın bizde destek olalım öyle bir şey yoksa da depreme dayanıklı olduğu ve sağlam rapor verilen bir okulu neden boşaltıyorsunuz."

-VELİLER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ACAR'I ARADI

Vatandaşlar bu konu hakkında genel bilgiyi almak için  İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar’ı aradı.

Alınan cevapta Acar'ın Cumhuriyet Ortaokulu okul yönetimi tarafından milletin galayana getirildiğini ve okulun boşaltılması içinde her hangi bir resmi açıklama gelmediğini ifade ettiğini ve öğrenci velilerini ikna edecek herhangi bir açıklama yapmadığı belirtildi.

-VELİLER, KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE TOPLANDI

 Vatandaşlar toplu bir şekilde Çelikhan Kaymakamlığı binası önünde ve daha sonra Çelikhan Belediye binası önünde toplandı.

 Bu konuda herhangi bir yetkili kurumların açıklama yapmaması ile beraber Cumhuriyet Ortaokulu öğrenci velileri okul önünde yazılı bir açıklama yaparak topladıkları imzalar ile Adıyaman Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamına çıkacaklarını belirtti.

- HASARLI OKULLAR VALİLİK ONAYLI, RESMİ YAZI BEKLENİYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, yaptığı açıklamada, ilçede deprem nedeniyle hasar gören okullardan  Fatih İlkokulu, Yunus Emre Ortaokulu, Barbaros ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Pınarbaşı Ortaokulu için valilik onayının olduğunu ve resmi yazıyı beklediğini belirtti.

-VELİLER ÇOCUKLARINI TOKİ OKULUNA GÖNDERMEYİ RED ETTİ

Öğrenci velilerden Aziz Yavaş yaptığı açıklamada, dün saat 10:00 ve 11:00 saatlerinde mesaj okulun kapatılacağına dair toplantı yapılacağının bildirildiğini söyledi.

Yavaş, öğrenci velileri olarak bir karar aldık ve TOKİ’ye öğrencileri göndermeyeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Acilen alınmış bir karar o yüzden velilerle ve okul aile birliği ile aldığımız karar ise biz öğrencilerimizi Cumhuriyet Ortaokulundan başka bir okula göndermeyeceğiz. Eğer kapatılıyorsa da biz çocuklarımızı okula göndermiyoruz. Bizim okulda sağlam eğer öyle bir şey varsa Bayındırlıktan, Valilikten ve İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğünden gelip öğrenci velilerine bir açıklama yapsın."

Çelikhan Mahmut Nedim Ökmen Mahallesinde bulunan 6 bölümden oluşan ve 4 katlı Cumhuriyet Ortaokulu binası 2000 yılında eğitim ve öğretim başlayıp 300 kişiye yakın öğrencisinin olduğu belirtildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha