Çelikhan Anaokulunu ziyaret eden Arıcılar eski Başkanı Mehmet Bora, sınıfta arı kıyafetini giyerek arıcılık mesleğinin önemi hakkında gerekli bilgileri miniklere aktardı.

23 yıllık hayatının arıcılıkla geçtiğini belirten Bora, tütün ile meşhur olan ve coğrafi yapısıyla dağlık bir bölgeye sahip olan Çelikhan’da zaman zaman balı ile de tanıtıldığını ifade etti.

Bora, yaptığı açıklamada, sosyo ve ekonomik olarak da Çelikhan balının sadece bölgede değil, dünya piyasasında kendini kanıtlamış bir ürün olduğunu ifade etti.

Çelikhan balını gelecek nesillerimiz olan anaokulu öğrencilerine de petek ve süzme bal tanıtımını yaptığını belirten Bora, "Sağlık açısında insan üzerindeki etkilerini anlatarak balın ne kadar değerli ve ne kadar önemli olduğunu uygulamalı bir şekilde anlattık. Maskesiz piknik alanlarında arılara yaklaşmasının önemini, arının nasıl bal yaptığını, balın insan üzerindeki sağlığı açısında ne kadar önemli olduğunu, öğrencilerimize anlattık."dedi.

Çelikhan Anaokulunda yapılan programın ardından Arıcılar eski Başkanı Mehmet Bora, bu programdan dolayı okul müdürü ve öğretmenlere teşekkür ederek, her öğrenciye birer küçük kavanoz bal hediye etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha