Vali Mahmut Çuhadar, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Çelikhan Kaymakam Vekili Batuhan Bingöl, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, DSİ Şube Müdürü Emin Ertürk, Çelikhan İl Genel Meclis üyeleri ve köy halkıyla birlikte 4 köyün 800 dekarlık arazisine can suyu olacak Yeşiltepe Baraj Göleti’nde incelemelerde bulundu.

Vali Çuhadar ve beraberindeki heyet, önümüzdeki aylarda sulamaya açılacak olan Yeşiltepe Baraj Göleti’nin son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili DSİ Şube Müdürü Emin Ertürk’ten bilgi aldı. 

Milletvekili Aydın: Proje yaklaşık 20 milyon liraya mal oldu

Yeşiltepe Baraj Göleti’nin önümüzdeki aylarda sulamaya açılacağını ve toprağın suya olan hasretinin biteceğini belirten AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Şu anda Yeşiltepe Baraj Göleti’nde su tutulmaya başlandı. Barajın göleti 700 bin m3 su depolama hacmine sahip. Önümüzdeki günlerde hizmete açacağımız bu projemiz 800 dekar araziyi sulayacak. Barajın iletim hattına ilişkin olan borularda gelmeye başladı. Tahminen 2-3 ay içerisinde boruların takılması ve iletim hattının tamamlanmasıyla birlikte Bistikan bölgesindeki 800 dekarlık arazi suyun bereketine kavuşarak bu bölgeye hayat verilmiş olacak. Bu projemiz yaklaşık 20 milyon liraya mal oldu. Bu projelerin ilimiz, ilçelerimiz ve köylerimiz için ne anlam ifade ettiğini çok iyi biliyoruz. İlimizdeki sulama projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi için bizler gerek DSİ nezdinde gerekse de Ankara’da Bakanlarımız nezdinde çok sıkı takipler yapıyoruz. Bu projelerimiz sayesinde Adıyaman’ımıza hayat katmış olacağız. İnsanlarımız iş, aş sahibi olacak ve tarımsal üretim artacaktır.” şeklinde kaydetti.    

Vali Çuhadar: Gölette yaklaşık 700 bin metreküp su tutuldu

Çelikhan’ın Bistikan bölgesinde mümbit toprakları suyla buluşturacak olan Yeşiltepe Baraj Göletinde sona gelindiğini belirten Vali Çuhadar ise, “Tarımsal üretimi artırarak bu bölgenin topraklarına can suyu olacak Yeşiltepe Baraj Göletinde yaklaşık 700 bin m3 su tutuldu. İnşallah bu sezonda 800 dönüm araziyi sulamaya açacağız. Bu proje ile Bistikan bölgesinde 4 köyümüzün arazileri sulanacak. Bu projenin ilimize, Çelikhan ilçemize ve köylerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha