Kaymakam Uçar,  Miraç hadisesinin "İnsanlığı kurtuluşa sevk etmek ve yüce dinimiz İslam’ı yaymak üzere dünyaya gönderilen Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) bir gecede, Mekke’deki Mescid-i Haram’dan, Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya götürülüşü, Yüce Allah’ın ‘Muktedir’ ismi ile sonsuz kudretini bizlere anlatan olağanüstü bir olaydır."dedi.

Popüler kültür, sosyal medya vb. etkilerle, manevî-millî değerlerin muhafazasının daha da güç hale geldiğinin altını çizen Kaymakam Uçar şu ifadelere yer verdi:

"Şu dönemde, şüphesiz; dostluk, kardeşlik, iyilik, hoşgörü, yardımlaşma ve paylaşma gibi bizi biz yapan değerlerin diri tutulmasına, yayılmasına ve yüceltilmesine, her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu nedenle, kandillerimiz başta olmak üzere, dinimizde önem atfedilen diğer özel gün ve geceler fırsat olarak görülmeli, modern çağın toplumumuzu çevreleyen olumsuz etkilerine karşı adeta bir kalkan olarak kullanılmalıdır. Bu duygularla; Miraç Kandili’nin hakkıyla idrakini, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini, ibadetlerimizin ve dualarımızın kabulünü Yüce Rabb’imden diliyor, Çelikhanlı hemşehrilerimin kandilini tebrik ediyorum."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha