Uçar, mesajında “Dostluğun, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun, birlik ve beraberlik anlayışının en ileri düzeye vardığı bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

“Sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının tazelenmesine vesile olan bayramlar, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağdır” diyen Kaymakam Uçar, sözlerine şöyle devam etti:

“Milli ve dini değerlerin, gelenek ve göreneklerin günden güne unutulduğu günümüzde, bayramlar sayesinde insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duyguları kuvvetlenmekte, birlik ve beraberlik şuuru güçlenmektedir. Bu kutsal günleri fırsat bilerek, tarih boyunca olduğu gibi bizleri bir arada tutan milli ve manevi değerleri yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi korumak, huzur ve barış ortamını sürdürmek, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı geliştirmek için daha çok çaba göstermeliyiz. Mübarek Kurban Bayramınızı huzur ve güven ortamında, sağlıklı olarak geçirebilmeniz için Çelikhan Kaymakamlığı olarak ilgili kurumlara talimat verilmiş ve her türlü tedbirin alınması sağlanmıştır.

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınmış olan bütün tedbirlere uymanızı, dışarıda bulunduğunuz müddetçe maske takmanızı, fiziki mesafeye ve hijyenik kurallara riayet etmenizi tavsiye ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bugüne kadar alınan tedbirler neticesinde ülke çapında salgının yayılım hızının önemli bir ölçüde düşmesi sağlanmıştır. Fakat tehlike geçmiş değildir. Bundan böyle de salgınla mücadele kapsamında alınan bütün kural ve tedbirlere uymamız, hem kendi sağlığımız hem de vatandaşlarımızın sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Bir hususu da özellikle hatırlatmak istiyoruz. Bayram sevincimizin acıya dönüşmemesi, üzücü haberlerin yürekleri yakmaması için, lütfen trafikte daha dikkatli olalım ve kurallara uymaya özen gösterelim. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit aileleri ve gazilerimiz olmak üzere, Çelikhanlı hemşehrilerimin, çalışma arkadaşlarımın ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu mübarek günlerin ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum.”

Kaynak : PHA

Kaynak: pha