İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, yaptığı açıklamada,dünyada ve Türkiye'de devam etmekte olan (Kovid-19) salgını nedeniyle tüm eğitim kademelerinde yüz yüze eğitime ara verildiğini ve uzaktan eğitim faaliyetine geçildiğini kaydetti.

Araçta 2 koordinatör görevli

Bu kapsamda Vali Mahmut Çuhadar’ın, kent genelinde uzaktan eğitime erişimde zorluk yaşayan öğrencilere ulaşmak için başlattıkları, “Gezici EBA Destek Aracı” projesi kapsamında ilçeye araç tahsis edildiğini belirten Acar, şöyle devam etti:

"İlçe Kaymakamımız Sayın Necdet Uçar, tarafından teslim alınan Gezici EBA Destek aracında 3 adet bilgisayar ve 1 adet internet sağlayıcı modem bulunmaktadır. Ayrıca Gezici EBA Destek Aracı'nda iki koordinatör görev yapmaktadır. Bu araç, Kaymakamımız Necdet Uçar'ın himayelerinde, görevli personel  koordinesinde 15 köy ve mezramıza, oluşturulan plan dahilinde, öğrencilerimize uzaktan eğitim hizmetini götürmektedir. 2 Aralık 2020 Salı günü ilk icraatına başlayan Gezici EBA Destek Aracı, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız tarafından sevinç ile karşılandı."

Acar, "Bu özgün proje ile çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayarak, onların yüzlerinde tebessüm oluşturan, Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar’a şükranlarımızı sunarız."dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha