Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Devlet Su İşleri 20 bölge müdürü Mevlüt Aydın’ı Kahramanmaraş’ta bölge müdürlüğünde ziyaret etti.
Çelikhan çayının ıslah edilmesinin Çelikhan için son derece önemli olduğunu belirten Başkan Bulut, Devlet Hastanesinden Geller köprüsüne kadar sağlı ve sollu duvar örülmesi ve akabinde yol yapmayı planladıklarını düşündüklerini, bu konuda DSİ’nin dere ıslah çalışmasını bir an önce yapmasının Çelikhan için son derece önemli olduğunu belirtti.
Dere ıslahının yapılmasının ardından ilçenin kanalizasyon sistemini sağlıklı bir şekilde yeniden inşa edeceklerini sözlerine ekleyen başkan Bulut, böylelikle tarım arazilerinin de temiz su ile buluşacağını ve ilçenin temiz bir görünüme kavuşacağını ifade etti.
Daha önce TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’a konuyu paylaştığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Bulut, daha sonra DSİ Bölge Müdürünü ziyaret ederek, çayın islah edilmesinin ne kadar önem arz ettiğini kendileri ile paylaştıklarını sözlerine ekledi.
DSİ 20 Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek,  Çelikhan çayının ıslah edilmesi için çalışmalara hemen başlayacaklarını ve olabilecek en kısa sürede dereyi ıslah edeceklerini, Çelikhan’a güzel bir eser olması için DSİ olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

PHA

Editör: Adıyaman Haber