Başkan Bulut, son yılların en kurak kış mevsiminin yaşanması ve doğal kaynak sularının azalması ile ilçede içme suyu sıkıntısı yaşanmasına ilişkin vatandaşı suyu tasarruflu kullanması için uyardı.

"Kaynakların azalması veya kuruması ilçemiz için ciddi sıkıntılar getirir"

Bulut, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemizde de sonbahar ve kış mevsimi yağışları geçen yılların çok çok altında seyretti. İlçemizde su ihtiyacımızı doğal kaynaklardan aldığımız için bu kaynakların azalması veya kuruması ilçemiz için ciddi sıkıntılar getirir. Onun için bütün vatandaşlarımızın suyu tasarruflu kullanmaları gerekmektedir. Karmukuk suyunu İlçemize kazandırmamıza rağmen o da doğal kaynak olduğu için onu da bilinçli ve tasarruflu kullanmamız lazım."

"Mevcut kaynaklarımızı tasarruflu ve verimli bir şekilde kullanmak zorundayız"

İlçedeki içme suyu altyapı çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini aktaran Bulut, "Bütün boruları değiştiriyor ve daha önce çatlayıp boşa akan bütün sularda musluklarımızdan akacak ama dediğim gibi Çelikhan içme su ihtiyacını doğal kaynak sularından tedarik ettiği için kaynak sularının zenginliği yağışlara bağlıdır. Bu senede yeterli yağışlar yağmadığı için mevcut kaynaklarımızı tasarruflu ve verimli bir şekilde kullanmak zorundayız."dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha