Çelikhan ilçesinde MHP İlçe Başkanı Mehmet Çitil, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Çitil, açıklamasında,  “İsmi barış, esenlik, saadet, adalet anlamlarına gelen yüce dinimizin bin yıldır bayraktarlığını yapmış, farklı dine, kültüre, inanca mensup insanları adaletle yönetmiş ve bu tarihsel geçmişiyle sadece Türk İslam dünyasının değil, tüm mazlum milletlerin umudu olan yüce Türk milleti, varlığını ve gücünü zorbalıktan, sömürüden, baskıdan alanların birinci derece düşmanı olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Çünkü biliyorlar ki Türk milletinin ve devletinin güçlü olması, İslam dünyasının ve tüm mazlum milletlerin güçlü olması demektir. Bu sebeple milletimizin ve devletimizin iradesini zayıflatmak, birlikteliğini bozmak için fırsat bekleyen iç ve dış düşmanlar buldukları her fırsatta harekete geçmeyi ihmal etmemişlerdir”dedi.

15 Temmuz gecesi Türkiye genelinde yaşananların bunun örneklerinden birisi olduğunu belirten Çitil, şöyle devam etti:

Fakat 15 Temmuz, gerçekleşmiş tüm hainliklerden ve düşmanlıklardan hem daha farklı ve hem de daha acımasızdır.  İlk defa Türk Milleti, bizden görünen, yeri geldiğinde bizim gibi konuşan, kadim değerlerimizi paylaştığını iddia eden, Çitil “Yüce dinimize hizmet görünümü sergilemekte oldukça maharetli davranan alçak bir paralel devlet yapılanmanın hedefi olmuştur.  Ama yüce Türk Milleti oyuna gelmedi; kuzu postuna bürünmüş bu çakallar sürüsüne Ülkücü gençlik meydanlarda gerekli cevabı verdi ve vermeye devam edecektir” 

   Meydanlara çıktık tepkimizi verdik. MHP olarak Bilge Liderimiz Devlet Bahçelinen aldığı karar ile bu alçak girişimi lanetlendi ifadelerini kullanan Çitil, Bireysel ve kurumsal mesajlarımızla ve gönülden gelen dualarımızla ve canımız pahasına Ay yıldızlı bayrağımıza Ülkemizin bölünmeyeceğini haykırdık ve haykırmaya devem edeceğiz. Bugün de Milliyetçi Hareket Partisi olarak meydanlardayız ve meydanlarda halkımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. Zaman birlik zamanıdır” şeklinde konuştu.
        Çitil, konuşmasını şöyle tamamladı:

Tarihimize kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz 2016 tarihinden önce ve sonrasın da hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet; milletinin yanında yer alan asker, polis ve sivil tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Partilerimize, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, demokrasi için meydanlara inen sivil toplum kuruluşlarımıza, kendi içindeki kirli oyunu bozan askerimize, güvenlik güçlerimize ve demokrasiye olan inancıyla 15 Temmuz 2016’dan itibaren tüm geceleri sokaklarda geçiren ülkü camiaya milletimize ve bu hain girişime karşı gösterdikleri dik duruş nedeniyle halkımıza minnettarız

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber