Okulların kapanmasının hemen ardından okulunda ve bahçersinde yaptığı çalışmalarla okulunu adeta “Aksaray’a” çeviren Davut Akpıınarın,  eğitim - öğretim yılı başlamadan görev yerini değiştirdiler.
Yaptığı onca emeğin üzerine oturamamayacak olan Akpınar, biraz kırgın, biraz üzgün, birazda heyecan ve enerjik olduğunu hisettirdi.
Atatürk’ün kendisine ihtiacı olduğunu bildiğini ancak Kaymakamın emrinin kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Akpınar, Sayın Kaymakamım bana dedi ki Fatih’in sana ihtiyacı var. Başarılı olacağına inanıyorum bende emrin başım üstüne diyerek görevi kabul ettim. Atatürk ilk okulunda her ne kadar büyük emek vermiş olsam da Fatih’de oluşan boşluğun dolması gerekiyordu. Bende bu boşluğu doldurmak için görevi kabul ettim dedi.
Davut Akpınar’ın Fatih Ortaokuluna atanmasının yapılmasını öğrenen Fatih Ortaokulu velileri Kaymakam Adem Kaya’ya teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Vatandaşlar, Fatih orta okulunun 2000li yıllarda Adıyaman’da her zaman 1. olduğunu, son yıllarda bir çöküşe girdiğini, Davut hoca ile birlikte 2000li yılların ruhunun tekrardan canlanacağını ifade ettiler.

PHA

Editör: Adıyaman Haber