Zafer Mahallesi'nde bulunan Atatürk İlkokulunda toplanan öğrenci velileri yetkililer tarafından  'yeni bir okul yapma' sözü verilinceye kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyleyerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü protesto ederek tepki gösterdi.

-"5 OKUL BOŞALTILIP TEK BİR OKULDA EĞİTİME DEVAM EDİLİYOR"

Öğrenci velileri yaptığı açıklamada, ilçedeki hemen hemen bütün okullar çürük olduğu gerekçesiyle boşaltılması istendiğini ifade etti.

Yetkililerin 1999 yılı ve öncesinde yapılan tüm okulların deprem koşullarına uygun olmaması nedeniyle boşaltılacağını açıkladıklarını belirten veliler, şunları kaydetti:

"Ama bundan sonrasını düşünen hiç kimse yok, beş tane okulu bir okulda toplayıp eğitime devam etmek ne kadar faydalı ve başarılı olabilir ki başvurduğumuz ilgili bütün yetkililer böyle bir sorumluluğu üzerlerine alamayacaklarını belirtip, bakanlık tarafından kendilerine gelen yazılı emri uygulayacaklarını söylüyorlar. 1999 yılı ve öncesinde yapılan bütün okulların deprem koşullarına uygun yapılmadığı için çürük olup boşaltılması gerektiğini söylüyorlar.

-"ELİMİZDEN GELEN TEK ŞEY ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDERMEMEK"

Bunu bizde anlıyoruz ve kabul ediyoruz ancak bu okulların yerine yeni okulların yapılacağına dair her hangi bir resmi belge yok. Sayın bakana biz buradan çağrıda bulunuyoruz; Türkiye'nin hangi ilçesinde eğitim yalnız iki okulda veriliyor, hangi ilçede beş tane okul boşaltılıp tek bir okulda eğitime devam ediliyor, varsa sayın bakan açıklasın yoksa niye bizlere bu muamele yapılıyor anlamış değiliz. Bizlerde öğrenci velileri olarak, çocuklarımızı başka il ve ilçeye gönderecek imkanlarımız olmadığı için bu şartlar altında eğitimin faydalı olamayacağına inandığımız için elimizden gelen tek şey çocuklarımızı okula göndermemektir."

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Ortaokulu öğrenci velileri, okul önünde toplanarak taleplerinin yerine getirilmesini istemişti.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha