Programa Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Jandarma Komutanı Recep Duran, İlçe Emniyet Amiri Hacı Bayram Arpacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, kurum amirleri siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde bir dakika saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Çelikhan Müftülüğünde görevli imam Mehmet Şükrü Bekaroğlu’nun Kur-an’ı Kerim tilaveti okunması ardından programa başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 15 Temmuz mesajı okunmasının ardından animasyon gösterileri sunuldu. 

Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ, burada yaptığı konuşmasında,3 yıl önce bugün bu memleketin suyunu içen, ekmeğini yiyen, FETÖ denilen hain terör örgütünün ülkeyi işgal edip, parçalamak için hain bir darbeye kalkıştığını ifade etti.

Kaymakam Demirdağ, "Başta Sayın Cumhurbaşkanı’mızın feraseti ve dik duruşu sayesinde ve Devlet büyüklerimizin yaptığı açıklamalar sonrası aziz milletimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın sokaklara dökülün açıklamasıyla milyonlarca vatandaşımız sokaklara dökülmüş ve bu darbeyi bertaraf etmiştir. Çok şükür üçüncü yılında da aynı azim ve kararlılık kendini gösteriyor. Bu azim ve kararlılıkla inşallah bundan sonra güzel Ülkemiz bütün darbeleri toprağa gömmüş ve yeltenecek olanları da kararlılıklarıyla durduracaklardır." dedi.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha