Bir defa seçim kesinlikle 2.tura kalacaktır. Anketler, yorumcular, araştırma şirketleri ne söylerse söylesin durum budur. Aksi mümkün görünmüyor.

Sayın ERDOĞAN ve kendisini destekleyenler de bu durumu çok iyi bildikleri için 2.ci turun hesaplarını ve stratejilerini belirlemeye; bunun alt yapısını oluşturmaya çalışıyorlar.

Bundan dolayı da bütün "Yandaş" kanallar ve sözcüleri Sayın M.İNCE’yi öne çıkarıyorlar. Gün boyu mitinglerini baştan sona CANLI veriyorlar. Ayrıca her gece bir kanalda 2-3 saat boyunca konuşturup propagandasını yaptırıyorlar. Sayın ERDOĞAN da Sayın İNCE'den başka hiç bir adayı muhatap almıyor.

Peki neden ?

Neden her konuşmasında Sayın ERDOĞAN'ı en sert biçimde eleştiren ve en büyük rakibi olan Sayın M.İNCE’nin bu kadar propagandasını yapıyorlar? Mesela programlarında neden sayın Meral AKŞENER’e hiç yer vermiyorlar.

Nedeni şu ;

Çünkü Sayın ERDOĞAN finalde rakip olarak Sayın M.İNCE’yi istiyor. Nede olsa sonuçta Sayın M.İNCE CHP'nin adayı. Haliyle İş AKP-CHP tercihine getirilir, Ülkemizin Siyasi yapısı(%65 Sağ, %35 Sol) düşünüldüğünde ortam "Sağ-Sol" tartışmasına çekilir.. Tek parti döneminden girilir, “Dinden – imandan” başlanır, Camileri ahıra çevirmekten tutun da anlatılır da anlatılır. Yani “malzeme” çok. Dolayısıyla "iş" çok çok kolaylaşır ve Sayın ERDOĞAN seçimi zorlanmadan çok rahat kazanır.

Peki ya rakip Sayın Meral AKŞENER olursa;

O takdirde meydanlarda ne anlatılacak ? Ne denecek?

Sayın AKŞENER, Sayın ERDOĞAN’ın da oy aldığı, mensup olduğu Milliyetçi-Muhafazakar “Sağ” bir tabandan geliyor. Siyaseten yükleneceği, köşeye sıkıştıracağı bir şey yok.

Sayın AKŞENER’in hangi olumsuzluğunu , hangi yanlışını dile getirecek? Yolsuzluğunu mu anlatacak, Hırsız mı diyecek ? Ne diyecek?

Bazıları "FETÖ" diyebilir. Sayın AKŞENER’i “FETÖ”cülükle suçlayabilirler diye düşünenler olabilir. Ama böyle bir yolun tercih edileceğine hiç ihtimal vermiyorum.. Çünkü bu tartışmadan sayın ERDOĞAN’ın kazanabileceği bir şey yok Hatta zararlı bile çıkabilir.

Sonuç olarak; Kim ne derse desin, bu şartlarda, bu siyasi yapıda ve mevcut adaylarla Sayın ERDOĞAN'ın karşısında seçimi kazanabilecek tek aday Sayın Meral AKŞENER'dir.