CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ülkenin olağanüstü halle, hukuk çiğnenerek, anti-demokratik ve keyfi uygulamalarla yönetilmesine itiraz ederek Ankara’dan İstanbul’a doğru başlattığı ADALET yürüyüşü, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan’ın müttefikleri Devlet Bahçeli, Doğu Perinçek dışında toplumun tüm kesimleri tarafından destek gördü.

Ülkede yaşanan adaletsizliğe karşı çıkan ve ülkede adalet isteyen MHP'liler ADALET yürüyüşüne destek verdiler ve yürüyüşe katıldılar.

Saadet Partililer yürüyüşe destek verdiler ve yürüyüşe katıldılar.

Genel başkanları dışında Büyük Birlik Partililer yürüyüşe destek verdiler ve yürüyüşe katıldılar.

Çeşitli dini gruplar ve kişiler, yürüyüşe destek verdiler ve yürüyüşe katıldılar.

Demokrat Partililer yürüyüşe destek verdiler ve yürüyüşe katıldılar.

Eski bakanlardan, Namık Kemal Zeybek ve Abdüllatif Şener yürüyüşe destekledi ve yürüyüşe katıldı.

Hüsamettin Cindoruk başta olmak üzere merkez sağın önde gelen kadroları, yürüyüşe destek açıklaması yaptılar. Bu kadroların bir kısmı yürüyüşe katıldı.

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı yürüyüşe destek açıklaması yaptı. Partililerle birlikte yürüyüşe katıldı.

Anavatan Partisi, yürüyüşe destek açıklaması yaptı. Birçok Anavatan Partili yürüyüşe katıldı.

Merkez sağda milliyetçi ve muhafazakar bir parti kurma çalışması başlatan Meral Akşener, Akşener’le birlikte hareket eden bağımsız milletvekilleri Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, eski Ülkü Ocakları genel başkanı bağımsız Milletvekili Atilla Kaya, eski Ülkü Ocakları genel başkanı ve eski İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu ADALET yürüyüşüne destek açıklaması yaptılar.

ÖDP'liler yürüyüşe destek verdiler ve yürüyüşe katıldılar.

Bir kısım Gazi yürüyüşe katıldı.

Bazı şehit babaları yürüyüşe katıldı.

Değişik görüşteki işçi sendikalarının yöneticileri yürüyüşe destek açıklaması yaptılar, genel başkanları ve üyeleri yürüyüşe katıldılar.

Neredeyse bütün sivil toplum örgütleri yürüyüşe destek açıklaması yaptılar. Büyük kısmının yönetici ve üyeleri, yürüyüşe katıldılar.

BDP, yürüyüşe destek açıklaması yaptı. Bazı BTP milletvekilleri kısa süre yürüyüşe katıldı.

Özetle, 20 Temmuz 2015 tarihinde Türkiye'de olağanüstü hal ilan edildi. Kuvvetler ayrılığına ve yargı bağımsızlığına son verildi. Tek adımın aldığı kararlarla yönetilen bir döneme geçildi. Türkiye o tarihten beri, olağanüstü halle, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın tek başına aldığı kararlarla yönetiliyor.

Ülkeyi anti-demokratik uygulamalarla ve evrensel hukuk kurallarını çiğneyerek yöneten Erdoğan ve Erdoğan'ının en büyük destekçisi Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek dışında toplumun tüm kesimleri, ADALET yürüyüşüne destek verdi ve yürüyüşe katıldı.

ADALET yürüyüşünün, neredeyse toplumun tüm kesimlerinden destek görmesi,

Kısa sürede kitleleşmesi ve toplumsal muhalefet hareketine dönüşmesi,

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i adeta çıldırttı.

Bu üçlü koro halinde, ülkede ADALET isteyen yürüyüşü, teröre ve terör örgütlerine destek yürüyüşü olarak tanımlamaya ve suçlamaya başladılar.

Yürüyüşe destek veren ve yürüyüşe katılanları, terör yandaşı ve terör destekçisi olmakla suçlamaya başladılar.

Toplumun, ülkede adalet isteyen ve ADALET yürüyüşüne destek veren yüzde 70’e yakınını, terör yandaşı ve terör destekçisi olarak suçlamak: Aslında bu suçlamayı yapanların siyaseten tükenmişliklerinin ve çaresizliklerinin geldiği noktayı göstermektedir.