Bir yere gideceğiniz veya yer değişikliği yapacağınız zaman gönlünüz öyle bir noktaya gelir ki; ya da kendi adıma konuşayım, gönlüm öyle bir noktaya gelir ki; tamam “ çantaları toplama zamanı “ der içten içe. Fakat değişikliklere kapalı, konfor alanımdan çıkmak istemeyen yanım biraz direnç gösterir. Öyle de olsa sonunda, eyleme geçerim ve çantalarımı toparlarım alel acele.

Ya göçüp gitmek istediğiniz yer içsel bir noktaysa? İşte orada durmak, yani eylemsizlik gerekir; tabii uygulayabilene! Çünkü biliyorum, kendinden kaçış yok! Değişim de öyle bir gecede olmuyor tabii. Hadi bavullar ya da çantalar hazır, bir de bilet al ve git! İçten içe de “ insanlar da kuş misali oradan oraya konuyor “ diye de kendini avut. Bu iş gönül işi olunca, malumunuz b… da olabiliyor.

Anlayacağınız kafam karışık yine sorgulamaktan. Bahar geliyor ondan olsa gerek diyorum bazen. Doğa öyle güzel uyanıyor ki yavaş yavaş. Kendim için, kendi değişimim için de böyle yavaşlık diliyorum Yüksek Gücümden. Sindire sindire, yangın yerinden geçercesine telaşla değil!

Eski, işime yaramayan batıl inançlarımı çantaya tıkıp tıkıştırarak; nasıl kullanmadığım şeyleri elden çıkarıyorsam, öyle elden çıkarmak istiyorum bir an önce. Fırsat bu fırsat bence. Tam bir “bahar temizliği “ olur, inşallah!

İşime yaramayan bir inanç da “ önyargıları parçalamak, tıpkı atomu parçalamak gibi zordur “ inancım. Zor olabilir ama imkânsız değil. Bunu hatırlatıyorum kendime. Çünkü bir şeylerin üzerinden hareket ederek kendimi altta ya da üstte hissetmek iyi gelmiyor bana. Hayvanlarla ilgili daha doğrusu doğa ile ilgili( ilgi alanıma göre hayvanlar ve köpekler şeklinde bir sınırlandırma söz konusu olabilir şu dönem) görüşlerim inceldikçe, çevremdekilerle çatışmalarım da artıyor. Bu beni üzüyor. Anlaşılmadığımı, giderek yalnızlaştığımı düşünüyorum.

Hâlbuki duygumun içine baktığımda benim önyargılarımın beni ayrıştırdığını görebiliyorum. Fakat bilmediğim, nasıl bir çıkış bulacağım. Yani bir şeylerin üzerinden giderek kendimi tanıma ve kendi ayak izlerimi oluşturacağım, tamam! Fakat eski yöntemler işe yaramadığına göre yenilerini bulmak lazım. Acilen bana yeni bir bakış açısı bulmak lazım.