Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Bask ve Bağımsız sağlık-Sen Adıyaman il temsilcisi Ahmet Yıldırım, 4/C’lilerin Sorunlarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Devlet dairelerinde çalışan 4/C’lilerin mahkemede kazandıkları "döner sermaye ek ödemesi alabilirler" ifadesi bulunan kararda ortalama 400 lira ile 600 lira arası döner sermaye ek ödemesi alabiliyorlardı.

Toplu sözleşmede yetkili sendika olan memur-sen 4/c’lilerin mahkeme yolu ile kazanmış oldukları döner sermaye ek ödemeleri miktarının 1800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarda ek ödeme verilir. Bunlara kurumlarınca ve benzeri adıyla herhangi bir ödeme yapılamaz. İfadesinin altına imza atmıştır.

2016 yılı ocak ve şubat ayında 4/C’li personel bürüt 159 liraya mahkûm edilmiştir diyen Yıldırım, 4/C’lilerin bu mağduriyetinin giderilebilmesi için tüm sağlık çalışanlarının sendikalarının bir araya gelip, yetkililerle görüşüp bu sıkıntının ortadan kaldırılması için çaba sarf etmeleri gerektiğini söyledi.

Memur sen yetkililerinin basın yoluyla yapmış olduğu açıklamalarda 4/c’lilerin hiçbir kayıplarının olmayacağını söylemesine rağmen iki aydır bu insanlar ek ödeme alamamaktadır. Memur-sen’in yapmış olduğu bu açıklamaya inanmadığımı belirtmek isterim diye konuştu.

Editör: Adıyaman Haber