Türkiye Kamu Sen Gölbaşı İlçe Temsilciliği Başkanı Mahmut Yetişgen Gündemi değerlendirdi.

Zeytin Dalı Harekâtı

Devletimizin bekası, milletimizin huzur ve güvenliği için, yanı başımızda belli odaklarca desteklenerek büyütülen ve askeri bir güç haline getirilmek istenilen terör örgütünün bertaraf edilmesi maksadıyla Türk Ordusu’nun Afrin’de başlattığı harekatı destekliyoruz ve sınırımız boyunca oluşturulan Terör koridoru tamamen temizlenip bertaraf edilinceye kadar sürmesini arzuluyoruz.

Türk Ordusu, Yüce Allah’ın Nisa Suresi 75. ayetinde “Hem size ne oluyor ki, Allah yolunda: ‘Ey Rabbimiz! bizleri bu halkı zâlim olan memleketten çıkar, tarafından bizi iyi idare edecek bir sahip ve bize katından bir kurtarıcı gönder’ diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların kurtarılması uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?” buyruğu üzerine hem sınırlarımız içinde yaşayan milyonların bekası için hem de sınırlarımız dışındaki milyonların çığlıkları üzerine akan gözyaşlarını dindirmek için bölgeye gitmiştir.

Türkiye Kamu-Sen ailesi bütün varlığıyla, ruhuyla ve dualarıyla Mehmetçiğin yanındadır. Yüce Rabbimizden dileğimiz, hiçbir Mehmetçiğimizin burnu dahi kanamadan bu millete yeni bir zafer daha bahşetmesi, bölgemizi kan gölüne çeviren, insanları evlerinden yurtlarından eden zalimler karşısında Türk askerini daima muzaffer kılması yönündedir. Allah muvaffak eylesin.

Şehidlerimiz

 ‘‘Ölürsek Cennet bizim kalırsak Vatan bizim’’ diyen bu aziz milletin evlatları bir kez daha bütün dünyaya Çanakkale ruhunun yaşadığını göstermiştir. Bütün Şehidlerimize Allah’tan rahmet Türk milletine ise başsağlığı diliyoruz. Gölbaşı Türk Eğitim Sen olarak her yıl olduğu gibi bu yılda Şehidlerimiz için ‘‘Şühedaya  Hatim’’ okuma kampanyasını başlatmış bulunuyoruz ve herkesten bu konuda yardım talep ediyoruz. Okunan Hatimlerin duası 18 Mart Şehidler haftasında okunarak Şühedaya armağan edilecektir.

Tabipler Birliğine tepki

Adında Türk olan Tabipler Birliği "Savaşa hayır barış hemen şimdi" diyerek bir açıklama yapmış. Bu hainler Birliği açıkça söylemeden Zeytin dalı operasyonuna karşı olduğunu beyan ediyor. Ayrıca Savaş bir halk sağlığı sorunudur diyerek adeta toplumla alay ediyorlar. Bu Sözde aydıncıklar, terör sevicileri ve ahmaklara diyoruz ki Terör Örgütleri Toplumun sadece sağlığını değil aynı zamanda güvenliğini, geleceğini, eğitimini ve huzurunu bozuyor şimdiye kadar neden sesinizi çıkarmadınız. Bu ahmaklara sormak lazım Türkiye oraya gidip barış getirmezse sizmi gidip Terörle mücadele edeceksiniz? Yoksa Teröre sözcülük ederek ağababalarınızın talimatını mı yerine getiriyorsunuz? Bu Ülke maalesef hainleri de içinde barındırıyor. Çatlasanız da patlasanız da Terör yuvaları dağıtılacak. Size tavsiyemiz terör örgütü pkk/ypg/pyd vs.nin yanında değil, aziz Türk Milletinin yanında yer almanızdır.

İkinci Dönem Eğitim - Öğretim

15 günlük aranın ardından Eğitim-Öğretim yeniden başladı. Bu ikinci dönemin tüm velilerimize, öğrencilerimize ve eğitim camiamıza hayırlara vesile olmasını dileriz. Terör tehdidinin yaşandığı sınır bölgelerimizde Okulların yarı yıl tatilinin bir hafta daha uzatılmasını olumlu buluyor ve en kısa sürede bölgemizde Terörün kökü kazınarak eğitim öğretim faaliyetlerinin huzur ve güven içinde yapılmasını arzuluyoruz.

Mülakat

MEB'in yönetici atama konusunu tartışmaya açmasını önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Önemli olan bu tartışmalara gereken değeri göstermek, eğitimcilere kulak vermektir. Samimiyeti hep birlikte görmek istiyoruz. En doğrusu yapılsın istiyoruz.

Mülakat şuan uygulandığı gibi devam ederse ne öğretmen, memur alımında ne de yönetici atamada bugüne kadar yaşadığımız alın teri hırsızlığı bitecektir.

Aslında şuan Şubat ayında yapılacak öğretmen alımında uygulanacak yöntemin açıklanmasını bekliyoruz. Ya da şu açıklanmalı, hatta garanti verilmelidir, KPSS puanından daha düşük bir mülakat notu verilmeyecek, kimsenin mülakat puanı da KPSS'sinden yüksek olmayacak, diye bekliyoruz.

 Türkiye Kamu Sen olarak diyoruz ki

Türkiye Kamu Sen olarak Sendikacılık hak yemek, haksızlık yapmak değil, hakkı tutup kaldırmaktır dedik.

Memuru mamur olmayan bir ülkenin geleceği de olmaz, bunun için devlet memurluğu kavramının içini boşaltmayın, iş güvencemizle oynamayın dedik.

Çok şeyler yaptık, susmadık, yanlışları dilimiz döndüğünce, gücümüz yettiğince meydan, meydan kurum kurum anlattık.

Yanlışlara eyvallah demedik, teslim olmadık, alkışlamadık.

Eksiklerimiz, kusurlarımız da oldu, ancak kamu çalışanlarına ihanet etmedik, kapalı kapılar ardında gizli pazarlıklar yapmadık. Toplu sözleşme masalarında satmadık.

Biz Türkiye'yiz, biz Türkiye Kamu Sen'iz.

Bizimle olun, bizimle kalın! Varsa, eksiklerimizi birlikte tamamlayalım. Seni de bekliyoruz, geç kalmak hepimizin kaybetmesi demektir.

Editör: Adıyaman Haber