Gölbaşı Türk Eğitim Sen Başkanı Mahmut Yetişgen gündemi değerlendirdi.

Gölbaşı Türk Eğitim Sen Başkanı Mahmut Yetişgen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, memurlarının iş güvencesinin kaldırılacağına yönelik açıklamasını değerlendirdi.

Bakan Müezzinoğlu, kamuda dokunulmaz, imtiyazlı bir sınıf olmaması gerektiğini belirterek, "Millete bedel ödeten bir sistem olamaz. Demokraside dokunulmaz tek kitle millettir. Onların hak ve hukukunun üstüne geçilemez. Pozisyonlardan kaynaklı değil. Bakan, genel müdür görevdeyken imtiyazı olabilir. Ancak görevi bittiğinde bu da biter. Yirmi yıl sonra kimin nereye geleceği belli olan sistemde adam niye darbe planlamasın" açıklamasını yaptı.                      Kaynak: Basın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, memurlarının iş güvencesinin kaldırılacağına yönelik açıklamasını değerlendiren Yetişgen;

İktidara geldiği günden beri memurluk güvencesini kaldırmayı planlayan hükümet, yeniden bu yönde harekete geçmiş görünmektedir. Sayın bakanımız daha öncede Bursa da yapılan Çalış tay’da sanki darbenin sorumlusu 657 sayılı DMK gibi bir açıklama yapmıştı.  Öncelikle belirtmek isteriz ki, terörle ve darbe heveslileriyle, Devlet demir yumruğuyla müdahale etmelidir. Lakin darbeye kalkışan memurlar değil, eli silahlı teröristlerdir. Ülkemizde terör örgütlerinin kamuda kendilerine yer edinmiş olmaları, memurluk güvencesinden değil liyakate dayanmayan atama ve görevde yükselme uygulamalarının yaygınlaşmasından kaynaklanmıştır. 2002-2016 yılları arasında özellikle Devletine bağlı, vatanını, milletini seven kamu görevlilerine yönelik olarak uygulanan ayrımcılık, dışlama, haksızlık ve adaletsizliği en derinden yaşamış, bizzat bu adaletsizliğe maruz kalmış kamu görevlileri adına Türkiye Kamu-Sen olarak verdiğimiz mücadele herkesin bilgisi dâhilindedir. Bir kere daha ifade ediyoruz ki, memurluk güvencesi Türkiye Kamu-Sen’in kırmızı çizgisidir. Dedi

Mülakat ile sözleşmeli öğretmenlik konusuna da değinen Yetişgen;

Türk Eğitim Sen olarak dün de söyledik, bugün de söylüyoruz, yarında söyleyeceğiz; Öğretmenlerin mülakat ile sözleşmeli olarak atanmasını doğru bulmuyoruz. Sözleşmeli öğretmenler her zaman diken üstünde olacak kadrolu olmadıkları için işlerini kaybetme korkusu yaşayacak, geleceğe güvenle bakamayacak, özlük hakları açısından öğretmenlerle aynı haklara sahip olamayacaklardır.

Referandumla ilgili olarak;

Son günlerde Türkiye Kamu-Sen, hiç de arzu etmediğimiz bir biçimde, bizim irademize bağlı olmaksızın, birtakım siyasi tartışmaların odağına yerleştirilmek istenmektedir. Kökleri Anadolu coğrafyasında filizlenen ve bu ülkenin tüm milli ve manevi değerlerine sahip çıkan Konfederasyonumuz, kurulduğu 1992 yılından bugüne kadar milli değerlerimizin ve bu vatan toprakları üzerindeki Türk varlığının teminatı mefkûremizin karşısında olacak hiçbir fiil ve fikrin savunuculuğunu yapmamıştır.

Mensubu olmaktan gurur duyduğum bu toplumun irfanına güveniyorum. Yürekten inanıyorum ki, egemenliğin yegâne sahibi olan Türk milletinin şaşmaz iradesi en isabetli şekilde tecelli edecektir. Lakin üzülerek görüyorum ki, muhtemel referandum üzerinden, insanlarımızı düşünce ve duygu düzleminde bölmeyi ve ayrıştırmayı hedefleyen bir takım nifak tohumları topraklarımıza ekilmeye çalışılmakta; vatandaşlarımızın evet ya da hayır tercihleri üzerinden toplumsal cepheleşme ve siyasi çatlaklar derinleştirilmek istenmektedir. İnanıyorum ki, aziz milletimiz ve bu milletin ferdi olmaktan şeref duyan Türkiye Kamu-Sen üyeleri kendi hür iradeleriyle karar verme kabiliyetine sahiptirler, bu anlayışla birlik ve beraberlik hasretimizden, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bir ve beraber olarak geleceğe taşıma hedefinden asla vazgeçmeyeceklerdir. Türkiye Kamu-Sen, olarak üyelerimizin tercihlerine müdahalede bulunmayı kendi namına en büyük saygısızlık olarak addetmekte ve verecekleri her türlü kararın arkasında olacağını peşinen ilan etmektedir.

Milli şairimiz M. Akif Ersoy’un da dile getirdiği gibi; “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez” diyor; Türkiye sevdalılarının korunaklı sığınağı Türkiye Kamu-Sen’in yüzünün her şart altında Türk milletine dönük olduğunu, yüreğinin Türk milletiyle birlikte attığını bir kere daha ifade etmek istiyorum.

Kamu Çalışanlarına seslenen Yetişgen;

Türkiye Kamu Sen'li olun. Adalet, hak, hukuk mücadelesini birlikte yapalım. Kamu çalışanları ülkenin en aydın kesimidir ve asla günlük düşünmez. Yetkiyi sizi temsil etmekten korkmayanlara verin.

2016 ve 2017'yi kaybettik, 2018 ve 2019'u kaybetmeyelim. Bir imza ile aylık yüzde 1.8 enflasyon farkını masada bırakanları unutmayın. İktidarlara göre konum alan bir zihniyetle hak mücadelesi mümkün değildir. Doğrularınız gelen iktidarlara göre değişiyorsa hakkı tutup kaldıramazsınız.

Türkiye Kamu Sen, Adam gibi sendikacılığın, İlkeli, kararlı ve cesur sendikacılığın tek adresidir” dedi.

Editör: Adıyaman Haber