Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde Pazar günü nöbetçi hemşire  Berrin KONGÜL e hasta yakınları tarafından uygulanan şiddet SES Adıyaman Şubesi tarafından kınandı. Ses Adıyaman Yürütme Kurulu Adına Konuşan Fatma Demirci Unutmaz’ın açıklaması şöyle:

“Ülkemizde yıllardır devam eden sağlıkta dönüşüm projesi olarak adlandırılan ama aslında sağlıkta yıkım projesine dönüşen sistem 2 gün önce bir meyvesini daha verdi.

Hastanemiz çocuk acil servisinde güvencesiz-sözleşmeli olarak çalışan hemşire Berrin KONGÜL hasta yakınları tarafından ağıza alınmayacak şekilde küfür ve hakaretlere uğramış sözlü ve fiili şiddete maruz kalarak darp edilmiştir. Bu şiddet ülkede yaşanan şiddet ortamının ve şiddeti kutsayan zihniyetin bir yansımasıdır.

 SES olarak yaşanan bu şiddeti kınıyoruz.

 Adıyaman doğum ve çocuk hastanesinde sorunlar bitmek bilmiyor.

  • Hastalar muayene olabilmek için hala randevu alamıyorlar. 
  • Hekim ve sağlık çalışanı sayısı hala yeterli değildir.
  • Ağır çalışma koşulları, ücret dengesizliği nedeni ile birçok hekim ve sağlık çalışanı istifa edip özel hastanelere geçmektedir.
  • Hastanenin fiziki koşulları hala yetersizdir.

Bu yaşanan şiddetin hiçbir mazereti ve gerekçesi olamaz. Çalışma koşullarındaki tüm eksik ve yetmezliklere rağmen sağlık çalışanları özverili bir şekilde Adıyaman halkına hizmet vermektedirler.

Yaşanan bu olumsuzlukların sorumlusu sağlık çalışanları değildir, bunun sorumlusu sağlıkçıları ağır iş yükü altında sağlıksız, güvencesiz, taşeron çalışmaya zorlayan sağlık sistemidir.

Sağlık politikalarına yön verenler “Sağlık Çalışanlarını” itibarsızlaştıran, küçük düşüren, hedef gösteren, kışkırtıcı üslup ve açıklamalardan vazgeçmelidirler.

Hastanemizde yaşanan bu üzücü olayla ilgili olarak sorumluları sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. 14 Nisan 2015”

 SES Adıyaman Yürütme Kurulu Adına

Fatma DEMİRCİ UNUTMAZ

Editör: Adıyaman Haber