İstiklal Marşımızın Kabulünün 93. Yılı münasebetiyle Türkiye Kamu-Sen Adıyaman İl Temsilciliğince 12.03.2014 günü Adıyaman Hisar düğün salonunda düzenlenen “GÖNÜLLERİ BİRLEŞENLER” Muhabbet gecesi büyük bir coşku ile kutlandı. Geceye katılımın had safhada olması Türkiye Kamu-Sen üyelerinin moral ve motivasyonları bakımından çok anlamlıydı.

Yaklaşık 1200 kişinin katıldığı geceye Türkiye Kamu-sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, Türk Türk Tarım Orman Sen Genel Başkanı Ahmet DEMİRCİ, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati ALSANCAK, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan KOYUNLU, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafettin YILDIZ, Türk Kültür Sanat Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin YILMAZ, Türk Eğitim-Sen Genel Mali Sekreteri Seyit Ali KAPLAN ile Türk Tarım Orman-Sen Genel Sekreteri Hüseyin ATEŞ’in yanı sıra Şanlı Urfa Kamu-sen İl Temsilcisi Hikmet KARAKUŞ ve Malatya Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ekrem ŞENOL yönetim kurulu üyeleri ile birlikte iştirak ettiler.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Şemsettin AĞAR sıra dışı bir konuşma yaparak şiir diliyle katılımcılara MERHABA derken katılımcıların duygu dolu anlar yaşattı. Akabinde söz alan Yrd. Doç.Dr. Mehmet Emin DİNÇ İstiklal Marşımızın Kabulü ile ilgili bir sunum yaptı. Ardından şiir yorumcusu Nuri AKBİLEK tarafından İstiklal Marş’ımızın tamamının okunması salonda duygusal anların yaşanmasına sebebiyet verdi. Toplantıya misafir olarak katılıp bir selamlama konuşması yapan MHP Adıyaman belediye başkanı Mehmet ERDEM de katılımcılara teşekkür etti.
Programın final bölümünde ise coşkulu alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK ülke gündemi ve kamu çalışanlarının sorunları konusunda etkili bir konuşma yaptı. Kamu Çalışanlarının kendi davalarına mutlaka sahip çıkmalarının ehemmiyeti noktasında daha duyarlı olması gerektiğini ve ülkemizin geçirdiği bu sıkıntılı dönemde her kesin aklıselim davranması gerektiğini vurgulayarak ülkemizi kaosa sürüklemeye, birliğimizi dirliğimizi bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur diyerek yetki ve etki sahibi insanların da makam ve mevki hırsına bürünmeden kendilerini sorgulamalarının gerekliliğine işaret etti.
Gecenin sonunda, Mücadeleci ruhu ve hak savunuculuğundaki üstün gayretleri nedeniyle 4-C li çalışanlar adına Murat Ümit ÇEVİK Genel Başkanımız İsmail KONCUK’a bir teşekkür plaketi takdim etti.
Adıyaman programının ikinci gününde ise Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman Lisesi, Adıyaman Cumhuriyet Ortaokulunda eğitim çalışanları ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyen İsmail KONCUK daha sonra GAP GAZETECİLER BİRLİĞİNİ ziyaret ederek bir mülakat verdi.
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi ÖZKAN ve Adıyaman Valisi Sayın Mahmut DEMİRTAŞ’ı makamında ziyaret eden Türkiye KAMU-SEN heyeti kamu çalışanlarının sorunları ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.
 
Açılış Konuşmasında Türkiye Kamu-sen İl Temsilcisi Şemsettin Ağar`ın açılış konuşmasında yaptığı duygu yüklü şiir
 
Merhaba
 
Merhaba yüreğini dosta mesken edenler
Muhabbetin sırrına erenlerim merhaba
Merhaba iki cihan hak davası güdenler
Zulmetin defterini dürenlerim merhaba
 
Merhaba sağlık, büro, merhaba haber, tarım
Merhaba kültür sanat, Diyanet diğer yarım
Merhaba yerel hizmet, emekli sen, imarım
Türk Eğitim Sen ile duranlarım merhaba
 
Merhaba varlığı can yokluğuysa allerji
Merhaba ulaşım sen, merhaba Türk Enerji
Merhaba gönüllerde tükenmeyen sinerji
Tarihe Türk mührünü vuranlarım merhaba
 
Merhaba omuz verip aynı safı tutanlar
Merhaba ilkesine artı değer katanlar
Merhaba her çileyi şerbet diye yutanlar
Kızıl elma hayali kuranlarım merhaba
 
Merhaba sık dokuyup inceden eleyenler
Merhaba vatan için şehadet dileyenler
Merhaba hainlere diş sıkıp bileyenler
Soysuzların belini kıranlarım merhaba
 
Merhaba karakışı bahara çevirenler
Merhaba karanlığı sehere çevirenler
Merhaba çağlar açıp çağları devirenler
Türküm deyip göğsünü gerenlerim merhaba
 
Merhaba bu sevdanın destanını yazanlar
Merhaba Asenalar kurt bakışlı kızanlar
Merhaba kem talihin oyununu bozanlar
Mazlumların hakkını soranlarım merhaba
 
Merhaba dimdik duran Sıvas’ın beri yanı
Merhaba Türkiye’min şanlı Adıyaman’ı
Merhaba sonsuzluğum şehidimin al kanı
Yetimi sinesine saranlarım merhaba
 
Merhaba mavi yıldız merhaba ulu çınar
Merhaba Ötüken’den çağlayıp gelen pınar
Merhaba yedi iklim merhaba kıyı kenar
Özgürlüğü hilâlde görenlerim merhaba
 
Merhaba Kamu-Sen’in çelik bilek erleri
Her biri bir İsmail KONCUK olan pirleri
Merhaba bu davanın Dervişleri, mirleri
Bükülmeden menzile varanlarım merhaba
 
Şemsettin AĞAR
Türkiye Kamu-Sen Adıyaman İl Temsilcisi
Editör: Adıyaman Haber