Türk Enerji-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Murat Ümit Çevik, 4/C`li personel hakkında açıklamada bulundu.

Çevik, yaptığı açıklamada,  4-C li çalışanların ve Üniversiteli işçiler konusunda bir arpa boyu yol alınamadığını söyledi.

Umut dağıtmanın, umut tacirliği yapmanın insanları kandırmanın ihanetin en büyüğü olduğunu vurgulayan Çevik, şunları kaydetti:

Toplu Sözleşme kararıdır, 4-C ve üniversiteli işçiler konusunda çalışma yapılacak diye evet kimse bunun tersini söylemiyor zaten. Mesele çalışmanın ne zaman sonuçlanacağı işte esas arızada burada zaten, takvimi dahi belli olmayan bir sözleşme metnine imza atarak, çalışanlara umut dağıtmak, onları bilinmezliğe terk etmek çalışanlara yapılan ihanetin en büyüğüdür. Toplu sözleşme metnine sorumsuzca imza atanları sorumluluğa davet ediyoruz. Hak yemeyi vitamin almak  olarak görenler şunu da unutulmamalıdır ki eden bulur

- MEMUR SENE TEPKİ

Memur Seni de eleştiren Çevik, Böyle bir Sarı, mağrur sendika anlayışını sadece 4-Cliler değil tüm memurlar değerlendirmelidir. Şimdi çalışanlarımızda umudun yaratıldığı farklı bir karar daha var, Fiili hizmet zammı konusunda çalışma yapılacak diye, hani nerde, hangi çalışma yapılıyor. Çalışanlar adına hep hata ortada bir hata var ve sorumlusu da belliyse, birilerinin de çıkıp hesap sorma hakkı da vardır. Biz Kamu-Sen olarak buna hakkımız olduğuna inanıyor ve soruyoruz? Neden başta 4-C li çalışanlar ve Üniversiteli işçiler ve Fiili Hizmet Zammı için sonuca ulaşılamıyor? Mağrur –Sen her zaman ki gibi Sindir Dindir Gündemden İndir politikası yürütmeye devam ediyor. Eğer alanda memnun, satanda memnunsa, bu düzenin devam ediyor olmasında gayet doğaldır. Suç varsa, ceza da olmalıdır. Bu genel bir kuraldır. Bu kural tüm alanları kapsamalıdır. Bizim yapmamız gereken, toplu sözleşme metnine sorumsuzca imza atanları, sorumluluğa davet etmektir. Bu Sorumsuzluğa sebep olanlar bu hatalarından bir an önce dönmeli ve yasattıkları acının hesabını vermek adına harekete geçmeleridir. Herkes hatasının bedelini ödemelidir. Türkiye Kamu Sen hizmet kollarıyla dava adamlarıyla kendinden emin çalışanlarıyla beraber birilerinin her türlü çirkefliğine rağmen büyüyerek yoluna devam ediyor ve devam edecektir diye konuştu.

Kaynak : PHA

Editör: Adıyaman Haber