Sendika çalışmaları için Adıyaman’a gelen Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı ziyaret etti. 

            Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay’a Bem-bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mahmut İnan ve sendikanın yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Mürsel Turbay; “Adıyaman Belediyesi’nde yetkili bir sendikayız. Bu anlamda arkadaşlarımızla ilgili konuları görüşüyoruz. Görünen o ki çalışanlarımızla ilgili hiçbir problem yok. Belediye Başkanımız ile çalışanlarının ekip ruhuyla Adıyaman’a hizmet ettiklerini görmek bize gurur veriyor. Sayın Başkanımız zaten sendikayı tanıyan bilen birisi. Uzun yıllardır kendisiyle tanışıyoruz. Her Adıyaman’a geldiğimizde yapılan hizmetleri görüyoruz.

Adıyaman’ın bir huzur ve barış kenti olduğunu ve her geçen gün bu bölgenin kalkınmasını görmek bize de, burada yaşayanlara da mutluluk veriyor. Önemli olan bir ülkede insanların birbirlerini sevmesi, kardeşane ilişkiler içinde yaşamasıdır. Belediye Başkanı şehrül-emin bir kişi demektir. Bu anlamda insanlar arasında ayırım yapmadan herkese eşit davranmak çok önemli. Bunlar insanların kardeşliğinde önemli sahifeler açıyor.  Çalışmaların böyle devam etmesi mutluluk vericidir.

Bu vesileyle Adıyaman’a hizmet eden Başkanımı ve ekibini gönülden tebrik ediyor, daha güzel hizmetler yapmasını ve yapacağına da emin olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.    

            Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise, Adıyaman Belediyesi olarak çalışanlarının alın teri kurumadan hakkını verme prensibi çerçevesinde haklarını verdiklerini,  vermeye de devam edeceklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçildiğimiz ilk günden beri memurlarımıza yardımcı oluyoruz. Sosyal Denge Sözleşmesi adı altında imzalayıp verdiğimiz katkıyı ilk günden beri devam ettiriyoruz. En son 2013 yılında geçerli olmak üzere Bem-Bir-Sen Adıyaman Şubesi ile yapmış olduğumuz Sosyal Denge Sözleşmesiyle memurlarımıza 350 TL vermeyi kararlaştırdık. Onlardan da performanslarının yüksek olmasını bekliyoruz. Görüşmelerimiz sürecinde büyük bir anlayış ve olgunluk gösteren Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mahmut İnan ve beraberindeki arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün ziyaretimize gelmiş olan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Sayın Mürsel Turbay’a da şükranlarımı ifade etmek istiyorum.”  

Editör: Adıyaman Haber