Edirne’de konuşan Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, çalışma hayatında çözüm bekleyen sorunların Kasım ayı sonunda gerçekleştirilecek Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda (KPDK) görüşüleceğini söyledi.


Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ile birlikte Edirne’de DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ve TEİAŞ 20. Bölge Müdürlüğü’ndeki üyeleri ziyaret etti. Kurum toplantılarında konuşan Tonbul, sendikal faaliyetler, çalışma hayatında yaşanan sorunlar ve ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
“SORUNLAR KPDK’DA ELE ALINACAK”
Toplu sözleşme masasında üzerinde çalışma yapılması konusunda mutabakat sağlanan konuların KPDK  gündemine taşınacağını söyleyen Tonbul, “ 2016-2017 toplu sözleşmesinde kazanımlarımızın yanı sıra üzerinde çalışma yapacağımız  konular vardı. Bunlardan başta 4C’li personele kadro verilmesi, memur işi yapan işçilerin  memuriyet karolarına geçirilmesi, KİT’lerde yıllık izinlerin ertesi yıla devredilmesi ve KİT’lerde ücret grupları ile ilgi çalışmalarda  bir noktaya gelindi. Ancak, ülkemizde yaşanan gelişmeler bu sorunların çözüme kavuşturulmasını geciktirdi. Bu konularla ilgili son durumu Kasım ayı sonun da yapacağımız KPDK’da değerlendireceğiz” dedi.
 
“İŞ GÜVENCESİ OLMAZSA OLMAZIMIZ”
İş güvencesi ile ilgili soruları da cevaplayan Tonbul, İş güvencesinin Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen’in kırmızı çizgisi olduğunun bir kez daha  altını çizdi. 657’de reforma  karşı olmadıklarını söyleyen Tonbul, “Biz, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun’unda reform  yapılmasına karşı değiliz. Kamuoyunda birileri sürekli memurların iş güvencesinin kaldırılacağına yönelik bir algı oluşturmaya çalışılıyor. Biz, Türkiye’nin en büyük emek örgütü olarak buna asla müsaade etmeyeceğimizi her platformda dile getiriyoruz. Memur-Sen olarak kamuda iş güvencesi bizim kırmızı çizgimizdir, olmazsa olmazımızdır” ifadelerini kullandı.
Editör: Adıyaman Haber