Tokur açıklamasında:” Türk Sağlık-Sen olarak Şube Başkanları ve Yönetim Kurulları istişare toplantımızın 9’uncusu Telekonferans yoluyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantının açılışında teşkilat mensuplarımıza seslenen Genel Başkanımız Önder Kahveci salgın süreci, sağlık çalışanlarının mağduriyetleri ve talepleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hayatını Kaybeden Sağlık Çalışanları Şehit Sayılmalı

Genel Başkanımız Önder Kahveci konuşmasına salgınla kahramanca mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını anarak, virüse yakalananlara da acil şifalara dileyerek başladı. Virüsü yenen teşkilat mensuplarımıza da geçmiş olsun dileklerini iletti.  Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit olarak kabul edilmesi için girişimlerde bulunduklarını bunun hayata geçmesini istediklerini belirtti.

Çözüm İçin Mücadele Ediyoruz

Türkiye’nin salgınla başarılı bir şekilde mücadele ettiğini ve dünyaya örnek olduğunu kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci bu süreçteki çalışmalarından dolayı Sağlık Bakanına, Bakanlık idarecilerine, kamu yöneticilerine, tüm kamu çalışanlarına ve özellikle kahraman sağlık çalışanlarına teşekkür ettiklerini ifade etti.

Sağlık çalışanlarının kahramanca mücadelelerine ve yaptıkları fedakârlığa salgın sürecinde tüm Türkiye’nin şahit olduğunu aktaran Genel Başkanımız Önder Kahveci çalışanların bu süreçte sadece mağduriyetlerinin giderilmesi ve sorunlarını çözülmesi gibi bir talepleri olduğunu kaydetti.

Sağlık Çalışanlarının Talepleri Görmezden Gelindi

Türk Sağlık-Sen olarak bu süreçte çalışanların tüm sorunlarınıgerek görüşmeler gerek başvurular gerekse açıklamalar ile gündeme getirerek çözüm aradıklarını ifade etti. 

Sağlık çalışanlarının Türk milletinden beklediği  teşekkür ve duanın necip milletimiz tarafından gerçekleştirildiği ama yöneticilerden beklediği sorunların çözülmesi ve alın terinin heba edilmemesi taleplerinin görmezden gelindiğine dikkat çekti. Üniversite hastanelerinde çalışanlarında gerek ek ödemelerin geç ödenmesi gerekse adaletsizliklerle mağdur edildiğini sözlerine ekledi.

Döner Sermayede Kalıcı Çözüm Gerekli

Süreçte üç ay tavandan ek ödemenin kapsamı, süresi, adaletsizliği ile çalışanların beklentisinden çok uzak kaldığını belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci  filasyonda görev alan aile hekimliği çalışanları, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık meslek mensubu dışındaki tüm çalışanlara ise hiçbir ilave ücret verilmediğini belirtti.

Türk Sağlık-Sen olarak günü kurtarma girişimleri yerine kalıcı çözümler beklediklerini ifade eden Genel Başkanımız Önder Kahveci taban aylığa zam, döner sermaye sisteminin baştan aşağı yenilenmesi gibi taleplerini gündemde tutmaya devam edeceklerini belirterek Döner sermaye sisteminin çalışan eksenli bir hale gelmesinin zaruri olduğunu kaydetti.  Döner sermayelerin emekliliğe yansımasının da hayata geçmesi gereken bir diğer önemli değişiklik olduğunu sözlerine ekledi.

3600 Ek Gösterge Hayata Geçmeli, Sözleşmelilere Kadro Verilmeli

Söz verilen 3600 ek göstergenin hayata geçmesi gerektiğini ifade eden Genel Başkanımız Önder Kahveci bu meselenin de  takipçisi olduklarını kaydetti.

Tüm kamu çalışanlarının kadrolu olması gerekliliğinin temel düşünceleri olduğunu ifade eden Genel Başkanımız Önder Kahveci kamuda kadrolu istihdam dışındaki tüm ucube istihdam modellerinin terk edilerek tüm sözleşmelilere kadro verilmesi için mücadeleye devam ettiklerini kaydetti. Hizmetlilerinde yıllardır hak ettikleri, görevlerini yaptıkları memurluk kadrosuna geçişlerinin sağlanması meselesinin de nihayete erdirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Sınavsız unvan değişikliği gibi haklı bir talebinde kabul edilmesi gerektiğinin bu yönde de çağrı yaptıklarını belirtti.

Sözleşmeli çalışmaya karşı oldukları gibi sözleşmeli yöneticiliğe de karşı olduklarını vurgulayan Genel başkanımız Önder Kahveci “ Sağlık Bakanlığı yanlış bir uygulama olmasına rağmen sözleşmeli yöneticilikte hala ısrar ediyor. Tüm yönetici sözleşmeleri 15 Ağustos’ta yenilenecek. Bu süreçte temel beklentimiz yönetici kriteri olarak sadece ehliyet ve liyakatin esas alınmasıdır.  Birilerine sadakat değil Türk devletine sadakat aranmalıdır. Bu yönde çağrılarımızı sıklaştıracağız” dedi.

Sosyal Hizmet Çalışanlarına Ek Ödeme Yapılmalı

Salgın sürecinde sosyal hizmet çalışanlarının huzurevleri, yaşlı bakım merkezleri ve sevgi evleri gibi kurumlarda özveri ve fedakarlıkla hizmet sunduklarını hatırlatan Genel Başkanımız Önder Kahveci alın terlerinin karşılığı ve bir teşekkür olarak ek bir ödemenin verilmesi gerektiğini söyledi. Bu konudaki taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ilettiklerini belirtti.

Sorunları ve Talepleri Sayın Cumhurbaşkanımıza İleteceğim

Kamu ve sağlık çalışanlarının tüm sorunlarını ve taleplerini ilk fırsatta Sayın Cumhurbaşkanına da ifade edeceğini belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci  çözüm arayamaya kararlı olduklarını, çalışanlar için mücadeleyi hız kesmeden sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Kıymetli Basın Mensupları;

Biz Türk Sağlık-Sen tüm gücümüzle sağlık çalışanlarının yanında olmaya, onların hakkı ve hukuk için girişimlerde bulunmaya, kamuoyu oluşturmaya ve çözüm üretilmesine katkı sunmaya devam edeceğiz.  Çalışanın hak ve hukukun zarar görmemesi için tüm gücümüzü kullanacağız.

Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” Dedi.

Editör: Adıyaman Haber