Tokur açıklamasında; “Salgının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren öncelik sağlık çalışanlarının sağlığını korunmasıdır demiş ve koruyucu tedbirlerin en üst seviyede olmasını dile getirmiştik.

Salgının tekrar zirve yaptığı şu günlerde Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ise bunun tam tersi işler yapılarak çalışanın sağlığı bırakın tehlikeye atılmayı, hiçe sayılmaktadır. Yapılan bu işler filasyona, salgınla mücadeleye, Bakanlığın belirledi kurallara kısaca tüm önlem ve tedbirlere aykırıdır.

Örneğin Eşi pozitif çıkan sağlık çalışanı karantinada veyahut temaslı olmasına rağmen hangi kanun ve nizam ile işe çağırabilmektedir. Tüm çalışanların sağlığının tehlikeye atıldığı böyle bir mesai düzeni olabilir mi, karantina uygulanmaktan vazgeçilip sürü bağışıklığına geçildiyse bundan herkesin haberi olsun, Hastane bunu ilan etsin ki bilelim. Ortada böyle bir durum yok iken sağlık çalışanlarını sağlığını tehlikeye atma sevdası nerden gelmektedir? Merak ediyoruz. Çözüm üretmek yerine çalışan sağlığının tehlikeye atılmasını asla kabul etmeyiz.

Bu tehlikeli işlerden bir an önce vazgeçilmelidir. Önce çalışan sağlığı düşünülmeli, ardından da çalışanların sorunlarına çözüm için gayret gösterilmelidir. Mesela yıllık izinlerle ilgili yaşanan karmaşanın giderilmesi sağlanmalıdır. Personel eksik ise yeni istihdam için girişimlerde bulunulmalıdır.

Eksik ve yanlışlar çalışanın sağlığını riske atarak düzeltilemez. Bunu herkesin iyi anlaması gerekir. Kimse sağlık çalışanlarını robot yerine koymasın, hayatını hiçe saymasın.” Dedi.

Editör: Adıyaman Haber