SGK’dan ESOB’a ziyaret

 

SGK İl Müdürü Ömer Eker, Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman’ı ziyaret ederek, işletmelerde çalışanların sigortalılığı konusunda görüş alışverişinde bulundu.

SGK İl Müdürü Ömer Eker, beraberinde İl Müdür Yardımcısı Aziz Varol olduğu halde, ESOB Başkanı Mustafa Salman’ı ziyaret etti. Ziyarette ESOB yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanları da hazır bulundu.

SGK İl Müdürü Ömer Eker, SGK’yla ilgili bilgi vererek, istihdamın arttırılması, iş gücü kaybının önlenmesi ve çalışanların sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmasının önemine değinerek, Adıyaman’daki esnafların çalışanlarının sigortalanmasının önemi üzerinde durdu.

Ziyaretten memnuniyet duyan ESOB Başkanı Mustafa Salman da, SGK primlerinin yüksek olmasını, Bağkur primlerinin fazlalığından bahsederek, “Ağır borç yükü altında ezilen esnafımız, çalıştıracak işçi bulamıyor. İşçiye ücret ödeyen, SGK’sını da yatırıyor” diyerek SGK primlerinin daha makul seviyeye çekilmesi halinde işgücü kaybının önleneceğini, sigortasız işçi çalıştıranların sayısının da daha asgariye ineceğini belirtti.

Editör: Adıyaman Haber