Gerşekleştirilmiş olan Divan Toplantısına Malatya Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mustafa Şimşek,Yönetim Kurulu Üyeleri, Şubenin bütün organlarını temsil eden üyeler ve Basın mensupları katıldı.

Yönetim kurulu adına söz alan Büro Memur-Sen Adıyaman Şubesi Başkanı Kadir Özşahin,

“Bizler üyesi ile var olan, üyesi ile güçlenen, her alanda yetkili bir sendika olarak kamu çalışanlarının sorunlarını çözüme kavuşturana dek her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.” Diyerek, amaçlarını, yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını açıklayan basın bildirgesi okudu. Özşahin açıklamasında:

“Büro Memur Sen olarak vizyonumuz özelde; üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayarız. Bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasaya dayanan demokratik,  sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışı içinde çalışırız.

           

Kuruluşundan beri çalışmalarında yer aldığımız ve kurucuları arasında bulunduğumuz Büro Memur-Sen’deki sendikal mücadelemize sizlerin destek ve katkıları ile devam etmekteyiz.

Bugün geldiğimiz noktada Türkiye Geneli Büro Hizmet Kolunda sendikalaşma oranı %27 oranında iken İlimizde bu oran %55ile yaklaşık 650 üye ile bir başarımız mevcuttur. Bu vesile ile üyelerimiz için yaptıklarımız ve yapacağımız aşağıdaki hususları sizlerle paylaşmak isteriz.

Vizyonumuz çerçevesinde İlimizde  farklı sektörlerde hizmet veren 20’yi aşkın firma ile Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı  11 hizmet kolundaki sendika üyelerimiz için sağlıktan akaryakıta, gıdadan temizliğe, giyimden sigorta işlemlerine,  v.b.  birçok alanda alışverişlerimizde çeşitli oranlarda indirim imkanı sağlıyoruz. Bundan sonra Mehmet Akif İnan Vakfı ve Memur Senin ptt motif kart ile yapılan anlaşma çerçevesinde Türkiyenin her noktasında üyelerimiz bu kartla yaptıkları alış verişte bu indirimlerden faydalanacaktır.

. Genel Merkezimiz tarafından Şeker Bank bünyesinde bulunan SBN Sigorta ile yapılan Ferdi Kaza Sigortası anlaşması ile üyelerimiz ve aileleri için 15.000,00TL tutarında maddi anlamda  ferdi kaza sigortası güvence altına alınmıştır.

Merkez ve ilçelerimizdeki bağlı kurumlarımızı belirli programlar çerçevesinde ziyaret ediyor her üyemize bire bir ulaşmaya gayret gösteriyoruz. Genel Merkezimiz tarafından yapılan programlar ile diğer illerde yapılan programlara da imkanlar dahilinde ilimizi temsilen katılmaya çalışıyoruz.

Üyelerimizin düğün, taziye, hastalık gibi durumlarda hep yanında olduk bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz...

Kurumlarımızda zaman zaman meydana gelen sorunları ilgili kurum amirleri ile görüşerek çözüme kavuşturmaya, çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarını  yüksek tutmak için çalışma ortamları oluşturmaya çalışıyoruz.

Genel Merkezimizin Türkiye geneli eş zamanlı yaptığı basın açıklamalarını ve eylem kararlarını ilimizdede düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

Şube olarak etkinliklerimizi Web sitemiz, Twitter (@BMS_ADIYAMAN) ve Facebook (BMS ADIYAMAN) gibi sosyal medya hesaplarımızdan paylaşarak bütün üyelerimizin haberdar olmasını sağlıyoruz.

            Bizler ; Sendikamıza gönül vermiş, dava adamı, hak ve menfaatlerinin koruyucusu olduğumuza inanmış,varlığımızın temeli olan üyelerimizin her türlü sorun ve taleplerini çözüme kavuşturma noktasında,maddi-manevi bütün kazanımların gerçekleştirilmesi için mesai mef’umu gözetmeksizin Genel Merkezimiz ile koordineli bir şekilde, var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

           

Önümüzdeki süreçte  müzakere edilmek üzere ve çözümü noktasında olmazsa olmazlarımız olan bazı taleplerimizi de sizlerle paylaşmak istiyoruz.

  • Bu yıl 5. Dönem Toplu Sözleşmesi yapılacaktır. Şimdiye kadar hükümetlerin ön gördüğü enflasyon rakamların hiçbir zaman tutturulmamıştır. Bu toplu sözleşmede enflasyon artı refah payı istiyoruz. Yani gerçekleşen enflasyonun üzerinde kaç puan alacağımıza bakmamız gerekmektedir.
  • Sayın Cumhurbaşkanımızın bazı kesimler için dile getirdiği  ek gösterge müjdesinin bütün kamu çalışanlarına kapsayacak şekilde bir çalışmanın yapılarak adaletli bir şekilde herkese verilmesini istiyoruz.
  • Şu anda sendikalı olanlara Toplu Sözleşme İkramiyesi adı altında üç ayda bir 750 puan üzerinde  97,95 TL ödenmektedir. Bu puanın enaz 1500 gösterge seviyesine çıkarılması  gerekmektedir. Böylece sendikalara üye olma özendirilmelidir.
  • Kurum Personelinin bağlı bulundukları kurumlarca yapılacak sınavlarla periyodik olarak unvan ve kademelerinin yükselmesi için GYS’ları açılmalıdır.
  • Birçok kurumda 666 sayılı KHK ile çalışanlardan alınan haklargeri verilmelidir.
  • Bütün kurumlarda Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki (YHS) personelin Genel İdari Hizmetler(GİH) sınıfına geçirilmesi ve YHS’nin kaldırılmalıdır.
  • Başta Aile Yardımı ve çocuk yardımı olmak üzere tüm sosyal yardımlar arttırılmalıdır.
  • Emekli olduktan sonrada eş yardımı ve çocuk yardımı verilmeye devam edilmelidir. Emekli olunca çocuğunu sokağa  ve eşinide boşamadığına göre Aile bütünlüğü devam ediyorsa söz konusu yardım emekliliktede  devam etmelidir.
  • 12 Eylül darbe kalıntısı, demokrasiye ve insan haklarına aykırı, insanların kişisel özgürlüklerine boyunduruk takan kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması için başlattığımız sivil itaatsizlik eylemi, talebimiz karşılanıncaya kadar devam edecektir.

Bu taleplerimiz makul ve çözülebilir sorunlardır. Bütçe dengesini bozar diyenlerede seslenmek istiyoruz.

Memurlar dışında her kesime yapılan zamlar ve teşvikler devlet bütçesine sıkıntı oluşturmuyorsa, biz kamu çalışanlarınada  bu taleplerimiz için kaynak sıkıntısının olmaması gerektiğine inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bundan sonraki süreçte yukarıda saydığım hakların biran önce kazanıma dönüştürülmesi temennisi ile siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza Yönetim Kurulum adına katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Editör: Adıyaman Haber