İşkur ve Beyoğlu Belediyesi’nden ‘Yerinde İstihdam’ Hizmeti

 

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle kurulan Beyoğlu İstihdam Merkezi (BEYİM) iş arayan ve işverenleri buluşturarak ‘Yerinde İstihdam’ konusunda örnek model oldu.

 

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı ve beraberindeki  İŞKUR  heyeti İstanbul’da bir dizi ziyarette bulundu. Bu kapsamda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Beyoğlu Belediyesi tarafından kurulan Beyoğlu İstihdam Merkezi (BEYİM)’de ziyaret edildi.

 

BEYİM ziyareti sırasında konuşan Genel Müdür Yazıcı merkezin faaliyetleri hakkındaki memnuniyetlerini belirterek  ‘Beyoğlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve bir istihdam kurumu şeklinde çalışan merkezin faaliyetlerinden dolayı çok memnun olduk. İşsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması konusunda Beyoğlu istihdam Merkezinin faaliyetlerini destekliyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çalışmanın diğer Belediyeler için de örnek teşkil etmesini diliyor,  tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum’ dedi.

 

Yerinde İstihdamda Beyoğlu Modeli

Beyoğlu’nda hizmet veren BEYİM, bir istihdam kurumu gibi çalışıyor ve iş arayan taleplerini İŞKUR çözüm ortaklığı ile yürütüyor. BEYİM, herhangi bir mesleği olmayan, meslek belgesi olmayan vatandaşları İŞKUR meslek edindirme programlarına yönlendirerek sertifikalı bir mesleğe sahip olma imkanı veriyor. Ayrıca BEYİM tarafından meslek edindirme kurslarına yönlendirilen kursiyerin tüm masrafları İŞKUR tarafından ödeniyor.

 

Merkez; adaylara nitelik kazandırmak, sektörlerin ihtiyacını karşılamak ve Beyoğlu sakinlerinin daha nitelikli iş kollarında istihdam edilip daha iyi ücretle iş sahibi olabilmeleri için önem teşkil ediyor. BEYİM’in kurumsal paydaşları olan İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı ve özel sektör işbirliği ile işsiz vatandaşların niteliklerini artırmak amacıyla ortak eğitim projeleri geliştiriliyor ve uygulanıyor.

Editör: Adıyaman Haber