Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı N.İrfan Tokur döner sermayenin şubay ayı ödemesininde geçkmesi sebebiyle bir basın açıklaması yaptı. Tokur`un açıklması şöyle:


"Bakanlık çalışan hakkını teğet geçmeye devam ediyor. Şubat ayında da yine sabit ek ödemeler yatmadı.

Yasal mevzuat gereği her ay ayın on beşinde maaşla birlikte ödenmesi gereken sabit ek ödemeler bu ayda maaşla birlikte ödenmedi. 
2015 yılının ocak ayında gecikmeli ödenen sabit ödemeler 2015 yılı şubat ayının onbeşinde de maşla birlikte ödenmeyerek personel yine mağdur edildi. 
Anlaşılan bakanlık bunu bir alışkanlık haline getirdi. 
Ülkemizin sağlığını planlamak kendisinin en önemli görevi olan Sağlık Bakanlığı, daha bir aylık bütçeyi planlamaktan aciz bir duruma düşerek çalışanları mağdur etmesi nasıl izah edilecektir. 
Biz buradan bakanlık yetkililerine bir çağrıda bulunuyoruz. İpe un sermeyi bırakın, çekli caklı sözlerden vazgeçin diyoruz. 
Sağlık çalışanlarının kanuni hakkı olan sabit ödemeleri zamanında ödeyin. Kanuna uyun, hukukun gereğini yerine getirin. 
Personeli mağdur etmeyin.
Bankamatik önünde çalışanları hayal kırıklığına uğratmayın.
Zaten ekonomik zorluklar içinde hayatını devam ettirmeye çalışan sağlık çalışanlarına yaşattığınız mağduriyetlere, yasal olarak yapmanız gereken ödemeleri zamanında ödemeyerek yeni mağduriyetler yaşatmayın. 
Unutmayın, sağlık çalışanları bütün mali planlamalarını her ayın 15’inde alacak aldıkları mali haklara göre yapmaktadırlar. Siz bu planlamayı bozarak çalışanlara yeni borçlar yüklüyorsunuz.  Ceplerinde toplu sözleşmede ki ihanetle açılan deliği daha da büyütüyorsunuz.  
Bakanlık bir an önce bu mağduriyete son vermeli ve sabit ek ödemelerinin hesaplara yatırılmasını sağlamalıdır. "

NEJDET İRFAN TOKUR
TÜRK SAĞLIK-SEN ADIYAMAN ŞUBE BAŞKANI
YÖNETİM KURULU ADINA
 
Editör: Adıyaman Haber