Adıyaman Büro Memur-Sen Şube Başkanı A.Kadir Özşahin ve yönetimi 10 ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek 2018 yılını değerlendirip,  2019 yılı hedeflerini açıkladı.

Başkan A.Kadir Özşahin açıklamasında:

“Büro Memur Sen olarak vizyonumuz özelde; üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayar. Bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasaya dayanan demokratik, laik, sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışı içinde çalışır. 

            1996 yılında Adıyaman’da bir elin parmak sayısını geçmeyen erdemli dava adamları ile başlattığımız ve kurucuları arasında bulunduğum Büro Memur-Sen’deki sendikal mücadelemize sizlerin destek ve katkıları ile devam etmekteyiz.

Bugün geldiğimiz noktada Büro kolunda sendikalaşma oranında 650 nin üzerinde üye ile %80 civarında bir başarımız mevcuttur. Bu vesile ile üyelerimiz için yaptıklarımız ve yapacağımız aşağıdaki hususları dikkatinize arz ederim.

Vizyonumuz çerçevesinde İlimizde  farklı sektörlerde hizmet veren 30 u aşkın firma ile Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı  11 hizmet kolundaki sendika üyelerimiz için sağlıktan akaryakıta, gıdadan temizliğe, giyimden sigorta işlemlerine,  v.b.  birçok alanda alışverişlerimizde çeşitli oranlarda indirim imkanı sağladık.

Yine İlimizde 5 yıldan bu yana bir avukatımızla anlaşma yaparak üyelerimize hukuki  destek sağlamaktayız

.  Genel Merkezimiz tarafından Şeker Bank bünyesinde bulunan SBN Sigorta ile yapılan Ferdi Kaza Sigortası anlaşması ile üyelerimiz ve aileleri maddi anlamda güvence altına alınmıştır.

Merkez ve ilçelerimizdeki bağlı kurumlarımızı belirli programlar çerçevesinde ziyaret ediyor her üyemize bire bir ulaşmaya gayret gösteriyoruz. Genel Merkezimiz tarafından yapılan programlar ile diğer illerde yapılan programlara da imkanlar dahilinde ilimizi temsilen katılım sağlıyoruz.

Üyelerimizin düğün, taziye, hastalık gibi durumlarda hep yanında olduk bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz...

Kurumlarımızda zaman zaman meydana gelen sorunları ilgili kurum amirleri ile görüşerek çözüme kavuşturmaya, motivasyonu yüksek çalışma ortamları oluşturmaya çalışıyoruz.

Genel Merkezimizin Türkiye geneli eş zamanlı yaptığı basın açıklamalarını ve eylem kararlarını ilimizde de düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

Şube olarak etkinliklerimizi Web sitemiz, Twitter (@BMS_ADIYAMAN) ve Facebook (BMS ADIYAMAN) gibi sosyal medya hesaplarımızdan paylaşarak bütün üyelerimizin haberdar olmasını sağlıyoruz..

            Bizler ; Sendikamıza gönül vermiş, dava adamı, hak ve menfaatlerinin koruyucusu olduğumuza inanmış, varlığımızın temeli olan üyelerimizin her türlü sorun ve taleplerini çözüme kavuşturma noktasında, maddi-manevi bütün kazanımların gerçekleştirilmesi için mesai mef’umu gözetmeksizin Genel Merkezimiz ve Konfederasyonumuzla koordineli bir şekilde, var gücümüzle çalışmaktan kıvanç duyuyoruz.

            Önümüzdeki süreçte  müzakere edilmek üzere ve çözümü noktasında olmazsa olmazlarımız olan bazı taleplerimizi de sizlerle paylaşmak istiyoruz.

  • Mutfaktaki enflasyon ile açıklanan enflasyon rakamları birbirini tutmamaktadır. Bundan dolayı memur enflasyona ezdirilmemelidir ve Toplu Sözleşmede artık memurlar da ihya edilmelidir.
  • Sn. Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği “3600 ek gösterge” müjdesinin bütün kamu çalışanlarına adaletli bir şekilde verilmesini istiyoruz.
  • Şu anda sendikalı olanlara Toplu Sözleşme İkramiyesi adı altında üç ayda bir 750 puan katsayı çarpımı sonucunda  97,95 TL ödenmektedir. Bu puanın enaz 1500 olması gerekmektedir. Böylece sendikalara üye olma özendirilmelidir.
  • Kurum Personelinin bağlı bulundukları kurumlarca yapılacak sınavlarla periyodik olarak unvan ve kademelerinin yükselmesi için GYS’ları açılmalıdır.
  • Birçok kurumda 666 sayılı KHK ile çalışanlardan alınan haklar geri verilmelidir.
  • Bütün kurumlarda Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki (YHS) personelin Genel İdari Hizmetler (GİH) sınıfına geçirilmesi ve YHS’nin kaldırılması gerekmektedir.
  • Başta Aile Yardımı ve çocuk yardımı olmak üzere tüm sosyal yardımlar arttırılmalıdır.

Bu taleplerimizi aşırı gören, bütçeye yük getirir diyen hükümete seslenmek istiyoruz!..

Memurlar dışında her kesime yapılan zamlar ve teşvikler devlet bütçesine sıkıntı  oluşturmuyorsa, biz memurlarada bu taleplerimiz için kaynak sıkıntısının olmaması gerektiğine inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bundan sonraki süreçte yukarıda saydığım hakların biran önce kazanıma dönüştürülmesi temennisi ile siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza Yönetim Kurulum adına katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.” Dedi. 

Editör: Adıyaman Haber