Adurrahman Bigiş mesajında, “Cumhuriyet Türk milletinin yaşam biçimini, değerlerini, hayata bakışını ortaya koyan bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet; hakkaniyet, çoğulcu demokratik sistem, düşüncelere saygı, temel hak ve özgürlüklerle bir arada daha da güçlü hale gelir.

Cumhuriyete giden yolu açan Kurtuluş Savaşı Türk milletinin tarih boyunca verdiği en önemli mücadelelerden birisidir. Yokluğa, yoksulluğa, teçhizat eksikliğine rağmen bu millet, dünyanın en büyük güçlerini dize getirmiş, en acımasız, en sömürgeci devletlerine boğun eğdirmeyi başarmıştır. Emperyalizmin alt edildiği Kurtuluş mücadelesi nihayetinde Cumhuriyet ile taçlanmıştır. Bu kutlu mücadele, Cumhuriyetin ilanı birlikte daha da anlamlı hale gelmiştir.

Ulu Önder Atatürk’ün eşsiz miraslarından biri olan Cumhuriyetimiz bugün tam 94 yaşındadır. Ne mutlu bize ki Cumhuriyetle yönetiliyoruz, Ulu Önder Atatürk’ün mirasçılarıyız.

Cumhuriyetimiz 100’üncü yılına doğru ilerlerken, millet olarak çok ciddi tehlikelerin de farkında olmamız gerekir. Ülkemizdeki terörist faaliyetler güvenliğimizi, birliğimizi, huzurumuzu tehdit etmektedir. Dört bir tarafımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne göz diken sinsi düşman ve işbirlikçileriyle doludur.

Bilindiği gibi Cumhuriyetimiz bugüne kadar birçok badireyi atlatmıştır. En son olarak da 15 Temmuz ihanet kalkışmasını bertaraf etmiştir. Bu topraklara sevdalı, bayrağımıza tutkun, Cumhuriyeti baş tacı eden Türk milleti el birliğiyle 15 Temmuz karanlığını boğmuştur.

PKK, FETÖ, DAEŞ, DHKP-C v.b. tüm terör örgütleri gözyaşından, acıdan, kandan beslenmektedir ve ülkemizin bütünlüğünü ortadan kaldırmak, huzurumuzu dinamitlemek için yoğun bir çaba içerisindedir. Ama Türk milleti geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da bu pespayelere geçit vermeyecek, her türlü saldırıya, kirli tezgâha karşı Cumhuriyetimiz, devletimiz, bayrağımız, vatanımız, milletimiz için şerefle mücadele etmeye devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık Türk devlet geleneğinin son halkasıdır. Cumhuriyeti kuran kadro, bir önceki devletimizin aydın ve kurmay kadrosudur. Dolayısıyla bugün Atatürk düşmanlığı yapanlar, aslında Atatürk nezdinde Büyük Selçuklu Devleti’ne, Osmanlı Devleti’ne, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kısacası Anadolu’yu vatan yapan milli şuura ve Türklüğe düşmanlık besleyenlerdir.

Bu kin ve düşmanlığın, iftiraların nedeni nedir? Atatürk bu toprakları vatan yapmaktan, Türk milletine düşman olanları ayıklamaktan, hainleri bertaraf etmekten, hak ve özgürlükleri sağlamak, demokrasiyi tesis etmek, hürriyet ve istiklal için savaşmaktan, milli, çağdaş bir devlet kurmaktan başka ne yapmıştır? Özgürce aldığımız her nefesi bu ülkenin kurucu kadrosuna, şehitlerimize ve Atatürk’e borçluyuz. Dolayısıyla Büyük Önderimiz Atatürk’e, bin bir emekle kurulan Cumhuriyetimize saldırmak kimsenin haddi değildir.

Cumhuriyet, eğilmeden, bükülmeden şahsiyetli hayat hakkıdır. Cumhuriyet, kimseye, hiç bir şey için, el pençe divan durmadan, alın terinin verildiği anlayışın adıdır. Bu şuurda olanların, Cumhuriyetin anlamını her hücresinde hisseden, bu anlayışa katkı sağlayan herkesin Bayram'ını kutluyor, bize bu şerefli hayat hakkını bahşeden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” dedi.

Editör: Adıyaman Haber