Ancak yıllardır sevinç ile beklenen düzenleme 26 Mart 2018 Bakanlar Kurulu Kararı’nın 30 Mart Cuma günü açıklanmasıyla adeta şok etkisi oluşturdu. Karar ile mevcut 4/B kadrosu içerisinde 4/C’liler için ayrıştırılmış 4/B kadrosu oluşturulduğu görüldü.
Ne özlük hakları, ne nitelikleri, ne de ücretleri değişti. Değişen tek şey sadece statülerinin ismi oldu. Yapılan düzenlemeyle,
Mevcut 4B’liler Mesleklerinde çalışabilirken 4/C den gecenler ünvanlarını kullanamamakta. İdarî Destek ve İdari Büro Görevlisi gibi görev tanımı olmayan uyduruk ünvanlarda calismaktalar. Hatta Maliye Bakanlığı bunu bile çok görüp Memur Maaş ödeme sistemi KBS’ de unvanlarını tanımsız eleman olarak belirtmiştir.
Mevcut 4B’lilerin ek ödeme oranları %70-80’lerde, ortalama 850 TL iken, 4C’den geçenlerin oranı %20 ve ek ödemeleri 206,45 TL olarak belirlenmiştir.
-Mevcut 4B’liler 65 yaşına kadar çalışabilirken, 4C’den 4/B ye geçenler SGK kapsamında emekliliği hak ettikleri an zorunlu olarak emekliliğe sevk edileceklerdir.
Mevcut 4/B’lilerde her 5 sene için kıdem ücreti verilirken 4/C den geçenler için bu durum çok görülmüştür.

Bu sebeple mevcut şartlarda 4/a kadrosuna geçmek, ekonomik anlamda bir katkı sağlamayacak olup 4/B lilerin 4/a kadrosuna geçmesi için hazırlanacak kanun tekliflerinde, mağduriyetin ortadan kalkması için 696 Sayılı KHK mağduru 4/B'liler ayrı bir paragraf açılarak Ünvan, Kıdem ücreti, Zorunlu Emeklilik ve Ek ödeme oranlarında mevcut 4/B lilerle ve talep edilen 4/a kadrosunda çalışan personellerle eşitlik sağlanmalıdır.

 

Editör: Adıyaman Haber