Hukuksal mücale sonucu kazandıkları hakları bile ellerinde alınan, kamuda yeri geldiğinde sen memursun, yeri geldiğinde sen işçisin denilen, ne olduğu anlaşılmayan ucube bir stadüde çalıştırılan, dertlerini, sıkıntılarını, mağduriyetlerini bir türlü hükümet yetkililerine anlatamayan, haklarının iyileştirilmesi için yıllardır yapılan sözleşmelerde sözleşmelere konulan ve hükümet yetkililerinin de sürekli kadro değiştirme sözü veripte (başbakan, bakanlar, sendika yöneticileri dahil) bir türlü kadroları değişmeyen 657 ye bağlı 4/c li personeller isyan ediyorlar.

Konuyla ilgili 4/C Düşünce ve Eylem Platformu yöneticielrinden Emin Daşdemir şu açıklamalarda bulundu:

 Vatandaşlarının Vergi ödemediği bir ülke yoktur. Hatta kutsaldır da. Çok kazanandan çok, az kazanandan az alınması ana prensibidir ama bu ne kadar uygulanıyor işte orası muamma. Burada Adalet sağlanmadığında isyanımız başlıyor..
Dünyada eşi benzeri olmayan bir statü 4/C.. İşçiden olma, Memurdan doğma 12 Ay çalıştığı halde adı GEÇİCİ.. Tuhaflıklar bununla kalsa iyi. İşçi desen ikramiyesi yok. Memur desen Onca Mahkeme kararlarına rağmen, 375 Sayılı yasaya göre Ek ödemesi döner sermayesi yok. 1 Ocak 2016 Tarihinden beri Toplu sözleşme kararları gereği 159 TL Brüt bir ek ödemesi var. Ne gariptir ki 4/a ve 4/b statulerinde ek ödemeden Gelir Vergisi kesilmezken 4/C linin bu cüz'i ek ödemesinden Hiç bir genelge ve yasal dayanağı olmadığı halde vergi kesiliyor. 4/C li Mutemetlerin insafına bırakılmış. Maliye Bakanlığı işi gücü bırakmış 4/C linin Maaşı ile uğraşıyor. Yılbaşından beri 4/C li Maaşını ödenek talep edilen koddan alıyor. Taşeronla aynı kalemden.
Sonuç olarak Memurlar 3000 TL Maaşla Agustos ayında %20 vergi dilimine girerken 4/C li 1800-1900 TL maaşla Haziran döneminde %20 dilimine giriyor ve maaşı 140 TL düşüyor. Temmuz ayında yapılan %5 Maaş zammı cebine hiç girmiyor.
Çözüm olarak gördüğümüz Toplu Sözleşme 36/2 Maddesi gereği 4/b pozisyonu geçirilmesi için Meclis açılınca diyen csgb Sn Faruk Çelik bu görevde değil. Yasama dönemi başlayınca diyen Başbakan Sn Ahmet Davutoğlu da görevde değil. Sonu gelmez Toplantılar yapılıyor. Toplantıları değerlendirmek için yeni Toplantılar. Resmi Gazeteyi kaale alan yok. Yetkili Sendika etkisiz. 4/C li bıkkın yorgun ve umutsuz..
Dudaklarında yine aynı şarkı :
Arkası gelmez dertlerimin bıktım illallah..

 

Editör: Adıyaman Haber