ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINA

Sayın Bakanım;

Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN’ın 4 Aralık 2017 günü; “Yine kamuda 4/C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4/B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi çözmüş oluyoruz” şeklindeki açıklamaları bizlerin umutlanmasına neden olmuştu.24 Aralık 2017 tarihinde sizin de  Anadolu Ajansı’na vermiş olduğunuz röportajda “657 içerisinde farklı bir alan düzenlenecek dediler. Hiçbirini yapmadık. Daha önceki yıllarda kadro nasıl verildiyse, aynı şekilde daha da esnek ve basitleştirilmiş bir şekilde, kurallar olmadan bir sistemi dizayn ettik" ifadelerinin yanı sıra “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda düzenlenmiş kimlerin kamuda çalışacağıyla ilgili. Bunun dışında bir düzenlememiz söz konusu değil. Daha önceki kadroya geçiş süreçlerinde uygulanan prosedür neyse aynen geçerli olacak. Yeni bir şey koymadık” açıklamanızla umudumuz perçinlenmişti.

Sayın Bakanim ;

Bu açıklamalarınizin ardından 24 Aralık 2017 tarihinde 696 KHK ile yapılan düzenleme 26 Mart 2018 Bakanlar Kurulu Kararı’nın 30 Mart Cuma günü açıklanmasıyla adeta şok etkisi yaratmış, Karar ile mevcut 4/B kadrosu içerisinde 4/C’liler için ayrıştırılmış 4/B kadrosu oluşturulmuştur.
Yapilan düzenlemeyle;
Mevcut 4B’nin 4 sayılı cetvelinde belirtilen unvanlar yok sayılmiş 2 yeni unvan oluşturularak  öğrenim durumlarımız , mesleki yeterliliklerimiz hiçe sayılmış,
Lise ve altı tüm personel yaptıkları işe bakılmaksızın “İdari Destek Personeli” üniversite mezunu tüm personel de “İdari Büro Personeli” yapılarak sadece statümüzün ismi 4/B olmuştur.

- Mevcut 4B’lilerin ek ödeme oranları %70-85 iken , 4C’den geçirilenlerin oranı %20 ve ek ödemeleri 206,45 TL olarak belirlenmiştir.

- Mevcut 4B’liler 65 yaşına kadar çalışabilirken, Bızler SGK kapsamında emekliliği hak ettikleri an zorunlu olarak emekliliğe sevk edilmekteyiz.

- 4/C de çalıştığımız süreler 4/B ye aktarılırken 696 Sayılı KHK nin 18.Maddesinde," Bu madde kapsamında sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilenlere iş sonu tazminatı ödenmez. Bu personelin önceden iş sonu tazminatı ödenmiş süreleri hariç, iş sonu tazminatına esas olan toplam hizmet süreleri, yeni pozisyonlarında iş sonu tazminatına esas toplam hizmet süresi ile ücret ve izin sürelerinin hesabında dikkate alınır." Hükmüne rağmen uygulamada 4/C de geçirdiğimiz sureler 4/B ücretimizin belirlenmesinde dikkate alınmamış yok sayılmıştır.

Sayın Bakanım ;

TRT HABER'de ,4/C den 4/B ye geçen bizler icin 4/B sözleşmeli Personel statüsünün mevcut uygulamasında var olan peşin maaş ödeme sisteminin uygulanacağı ve bunu bakanlar kuruluna gonderdirdiginize dair aciklamalariniz yukarıda belirttiğimiz sorunların da giderilecegine dair umutlarımızı arttırmıştır.
Saygılarımızla.. 

4/B ye tam olarak geçemeyen 4/C'liler

Editör: Adıyaman Haber